Badyán mletý

Jemně mletý badyán plný vůně

Illicium verum

Lidový název: hvězdičkové koření, čínský anýz, hvězdicový anýz

Do Evropy se dostal až na počátku 17. století. Daleko dříve byl znám v Rusku.V Číně bylo toto koření pěstováno a používáni i jako léčivo již před 3000 lety. Badyán má vůni podobnou anýzu, příjemnou kořenně nasládlou a jemnější chuť než skutečný anýz. Používá se zejména v asijských kuchyních. U nás se většinou přidává do pečiva, perníků, do hruškových a jablečných kompotů a povidel. Do svařeného vína se dávají celé hvězdičky které vypadají nádherně.
Nejvíce badyánu se po celou jeho historii spotřebuje v Číně, která ho ovšem také nejvíce vyprodukuje.

Země původu: Čína

39 Kč
Sáček, 30 g
93 Kč
Kořenka malá, 23 g
145 Kč
Kořenka velká, 55 g
312 Kč
Gastrosáček, 300 g
Vložit do košíku Zpět
měrná jednotka

Související produkty

Související recepty

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík