Badyán mletý

Illicium verum

Lidový název: hvězdičkové koření, čínský anýz, hvězdicový anýz

Do Evropy se dostal až na počátku 17. století. Daleko dříve byl znám v Rusku.V Číně bylo toto koření pěstováno a používáni i jako léčivo již před 3000 lety. Badyán má vůni podobnou anýzu, příjemnou kořenně nasládlou a jemnější chuť než skutečný anýz. Používá se zejména v asijských kuchyních. U nás se většinou přidává do pečiva, perníků, do hruškových a jablečných kompotů a povidel. Do svařeného vína se dávají celé hvězdičky které vypadají nádherně.
Nejvíce badyánu se po celou jeho historii spotřebuje v Číně, která ho ovšem také nejvíce vyprodukuje.

28 Kč
Sáček, 30 g
53 Kč
Kořenka malá, 30 g
84 Kč
Kořenka velká, 64 g
216 Kč
Gastrosáček, 300 g
informace o obalech Vložit do košíku Zpět

Související produkty

Badyán celý

Tříděné hvězdičky z Číny

Číst více Vybrat balení

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík