Černucha

K okořenění sýrů, luštěnin a jogurtů, oblíbená na celozrnném pečivu a chlebu

Nigella sativa

Lidový název: černý kmín, nigela, semena černé cibule

Černucha má široké použití hlavně v Indii a na středním východě. Používá se k okořenění chleba, jogurtů, pečiva, sýrů, luštěnin apod. Je součástí směsí koření Karí a různých druhů Másal. Má příjemnou mírně ostrou chuť, něco mezi cibulí, muškátovým oříškem, mákem a pepřem. Černucha je koření pro toho, kdo rád experimentuje. Dobře se doplňuje s koriandrem a novým kořením, saturejkou a tymiánem.

Země původu: Sýrie

34 Kč
Sáček, 30 g
87 Kč
Kořenka malá, 34 g
139 Kč
Kořenka velká, 71 g
272 Kč
Gastrosáček, 300 g
Vložit do košíku Zpět
měrná jednotka

Související recepty

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík