Chilli mleté

Capsicum frutescens

Koření pod názvem chilli zahrnuje celou škálu papriček od sladkých po extrémně pálivé. Ačkoliv jsou i sladké odrůdy, jsou chilli synonymem pro pálivost. Obsahují totiž látku capsicin, které pocit ostrosti způsobuje. Pálivost se u chilli měří v tzv. Scovillových jednotkách (SHU), kde se měří právě obsah capsaicinu (0,01 % capsicinu = 1500 SHU). Sladké druhy se počítají do 5000 SHU a nejpálivější papričky dosahují až 350000 SHU.
Dnes se pěstuje po celém světě více jak 200 druhů chilli a jejich šlechtěním vznikají stále nové variety. Zpracováním chilli se zabývá celé jedno odvětví. Papričky se používají čerstvé nebo se z nich vyrábí chilli omáčky, papričky se nakládají do oleje i do kyselých nálevů, suší se na slunci, horkým vzduchem nebo kouřem a sušené chilli se používají drcené, mleté i třeba jen sušená semínka .
Univerzální, ostře pálivé chilli pro běžné použití. Pálivost se pohybuje mezi 60000 až 80000 SHU v závislosti na úrodě.

23 Kč
Sáček, 23 g
49 Kč
Kořenka malá, 23 g
81 Kč
Kořenka velká, 53 g
184 Kč
Gastrosáček, 230 g
informace o obalech Vložit do košíku Zpět

Související produkty

Chilli drcené

Výborné do mlýnků nebo do kořenících směsí.

Číst více Vybrat balení

Chilli papričky malé

Odrůda Bird's Eye, jedna z nejostřejších

Číst více Vybrat balení

Pepř cayenský

Ostré chilli s pepřovým aroma

Číst více Vybrat balení

Chilli papričky velké

Odrůda Aji Mono, ostré papričky z Číny

Číst více Vybrat balení

Chilli pikant

Sladké chilli pěstované v Kalifornii

Číst více Vybrat balení

Habanero - chilli papričky mleté

Ovocné aroma a nezaměnitelná chuť. 150 000 SHU

Číst více Vybrat balení

Související recepty

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík