Chilli pikant

Capsicum frutescens

Jsou to plody především exotických druhů křovitých paprik, rostoucích v tropech a subtropech Indie, Číny, Japonska, Vietnamu, Afriky, Jižní a Střední Ameriky - zvláště Mexika. Ostré papriky obsahují více palčivé látky kapsicinu, dále barviva, silice, také vitamíny (C, karotén, B), minerály apod. Nedoporučují se při podrážděném žaludku a nemocích střev, ale v přiměřených dávkách působí na žaludek lépe než pepř. V pokrmech je kombinujeme zpravidla se sladkou paprikou. Přidávají se do pokrmů celé - na porce pro 4 osoby stačí 1 - 2 ks - nechají se povařit a vyjmou se. Hodí se do gulášů, zelných pokrmů, mexických, indických a čínských jídel, drštkové polévky, dušených směsí zeleniny a rýžových pokrmů.
Chilli pikant je sladká odrůda chilli, výborně se hodí do omáček i do gulášů. Má výraznou a jasnou chuť chilli, ale není pálivé.

26 Kč
Sáček, 30 g
51 Kč
Kořenka malá, 30 g
82 Kč
Kořenka velká, 70 g
200 Kč
Gastrosáček, 300 g
informace o obalech Vložit do košíku Zpět

Související produkty

Chilli drcené

Výborné do mlýnků nebo do kořenících směsí.

Číst více Vybrat balení

Chilli mleté

Velice ostrý prášek z čínských papriček

Číst více Vybrat balení

Chilli papričky malé

Odrůda Bird's Eye, jedna z nejostřejších

Číst více Vybrat balení

Chilli papričky velké

Odrůda Aji Mono, ostré papričky z Číny

Číst více Vybrat balení

Pepř cayenský

Ostré chilli s pepřovým aroma

Číst více Vybrat balení

Habanero - chilli papričky mleté

Ovocné aroma a nezaměnitelná chuť. 150 000 SHU

Číst více Vybrat balení

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík