Chilli pikant

Capsicum frutescens

Jsou to plody především exotických druhů křovitých paprik, rostoucích v tropech a subtropech Indie, Číny, Japonska, Vietnamu, Afriky, Jižní a Střední Ameriky - zvláště Mexika. Ostré papriky obsahují více palčivé látky kapsicinu, dále barviva, silice, také vitamíny (C, karotén, B), minerály apod. Nedoporučují se při podrážděném žaludku a nemocích střev, ale v přiměřených dávkách působí na žaludek lépe než pepř. V pokrmech je kombinujeme zpravidla se sladkou paprikou. Přidávají se do pokrmů celé - na porce pro 4 osoby stačí 1 - 2 ks - nechají se povařit a vyjmou se. Hodí se do gulášů, zelných pokrmů, mexických, indických a čínských jídel, drštkové polévky, dušených směsí zeleniny a rýžových pokrmů.
Chilli pikant je sladká odrůda chilli, výborně se hodí do omáček i do gulášů. Má výraznou a jasnou chuť chilli, ale není pálivé.

26 Kč
Sáček, 30 g
51 Kč
Kořenka malá, 30 g
82 Kč
Kořenka velká, 70 g
200 Kč
Gastrosáček, 300 g
informace o obalech Vložit do košíku Zpět

Související produkty

Chilli drcené

Výborné do mlýnků nebo do kořenících směsí.

Číst více Vybrat balení

Chilli mleté

Velice ostrý prášek z čínských papriček

Číst více Vybrat balení

Chilli papričky malé

Odrůda Bird's Eye, jedna z nejostřejších

Číst více Vybrat balení

Chilli papričky velké

Odrůda Aji Mono, ostré papričky z Číny

Číst více Vybrat balení

Pepř cayenský

Ostré chilli s pepřovým aroma

Číst více Vybrat balení

Habanero - chilli papričky mleté

Ovocné aroma a nezaměnitelná chuť. 150 000 SHU

Číst více Vybrat balení

Jalapeno drcené

Nejpoužívanější odrůda chilli, mírně pálivé

Číst více Vybrat balení

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík