Fenykl

Fenykl

Aromatická semena z Turecka

Foeniculum vulgare

Fenykl užívá lidstvo jako koření i lék již velmi dlouho. Všechny starověké kulturní národy si ho vážily pro jeho příjemné aroma a léčivost. Pěstuje se v teplejších oblastech Evropy: Francii, Španělsku, Balkánu, také v asijských zemích, u nás na jižní Moravě. Fenykl se používá především ve francouzské a italské kuchyni. Jako koření se používá především do rybích polévek, k dušeným masům, do tvarohových a sýrových jídel, omáček, bylinkového másla, do salátů, při konzervaci zelenin (červená řepa, okurky), do sladkého pečiva a chleba, při výrobě likérů, do čajových směsí při nachlazení nebo nadýmání apod.

Země původu: Egypt

34 Kč
Sáček, 25 g
84 Kč
Kořenka malá, 24 g
129 Kč
Kořenka velká, 52 g
272 Kč
Gastrosáček, 250 g
Vložit do košíku Zpět
měrná jednotka

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík