Glutaman

Glutaman

Wej - su

Mononatrium glutaman zvaný také glutamat vlastně není koření. Je to aminokyselina, dnes vyráběná synteticky. Má zvláštní vlastnost zvýraznit typickou vlastní chuť připraveného pokrmu. Dříve byl v Číně a Japonsku získáván z rostlin. Tento krystalický bílý prášek je nutno používat v malých dávkách - asi do půl čajové lžičky na 1 litr nebo kilogram pokrmu, nepředávkovat. Nedoporučuje se dětem do 3 let, někdy po něm mohou trpět alergií. Glutaman sodný je součástí mnoha směsí koření, kterým propůjčuje své vlastnosti - zvýraznění osobité chuti pokrmu. Používá se do polévek, omáček, omelet, v japonské a čínské kuchyni, všude tam, kde pokrmu "něco chybí".

20 Kč
Sáček, 38 g
46 Kč
Kořenka malá, 38 g
72 Kč
Kořenka velká, 76 g
160 Kč
Gastrosáček, 380 g
informace o obalech Vložit do košíku Zpět

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík