Hořčice hnědá

Brassica nigra

Hořčice hnědá, občas také nazývána černá, je velice rozšířená a oblíbená v indické kuchyni. Na rozdíl od žluté hořčice má výraznější a silnější chuť a používá se téměř výhradně v celém stavu, a to i při vaření a pečení. Aby hořčice změkla a uvolnilo se její aroma, většinou se před přípravou praží, buď na másle nebo oleji, případně nasucho. Z černá hořčice se také lisuje kvalitní olej, oblíbený v celé severní Indii ale v západním světě je takřka neznámý. U nás se používá buď při nakládání zeleniny (oblíbená je kombinace se žlutou hořčicí) nebo do indických specialit.

20 Kč
Sáček, 38 g
46 Kč
Kořenka malá, 38 g
72 Kč
Kořenka velká, 86 g
150 Kč
Gastrosáček, 380 g
informace o obalech Vložit do košíku Zpět

Související produkty

Hořčice žlutá celá

Při nakládání zeleniny je nenahraditelná

Číst více Vybrat balení

Horčice žlutá mletá

Výborná pro výrobu domácí hořčice

Číst více Vybrat balení

Související recepty

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík