Hřebíček celý

Nádherně aromatická, ručně tříděná poupata hřebíčkovce

Eugenia caryophyllata

Toto každému známé koření, plné vůně, jsou sušená nerozvitá květné poupata tropického stromu hřebíčkovce. Stejně jako poupata voní i listy. Jako koření se sklízejí poupata v období, kdy ze zelené barvy přecházejí do červené, v této době mají nejvíc aromatických látek. Kvalitní hřebíček má být tmavohnědý, se světlejším poupátkem a pokud stisknete nehtem „stopku“, objeví se malé množství oleje. Hřebíček se používá při speciální úpravě masa, v uzenářství, likérnictví, při nakládání zeleniny a hub, do omáček a kečupů, v menším množství i do vývarů. Mletý se přidává do perníků, koláčků a vánočního pečiva.

Země původu: Komorské ostrovy, Madagaskar

34 Kč
Sáček, 20 g
87 Kč
Kořenka malá, 23 g
135 Kč
Kořenka velká, 47 g
272 Kč
Gastrosáček, 200 g
Vložit do košíku Zpět
měrná jednotka

Související produkty

Hřebíček mletý

Jemně mletá sušená poupata hřebíčkovce s úžasným aróma

Číst více Vybrat balení

Související recepty

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík