Hřebíček celý

Eugenia caryophyllata

Toto každému známé koření, plné vůně, jsou sušená nerozvitá květné poupata tropického stromu hřebíčkovce. Stejně jako poupata voní i listy. Jako koření se sklízejí poupata v období, kdy ze zelené barvy přecházejí do červené, v této době mají nejvíc aromatických látek. Kvalitní hřebíček má být tmavohnědý, se světlejším poupátkem a pokud stisknete nehtem „stopku“ objeví se malé množství oleje. Hřebíček se používá při speciální úpravě masa, v uzenářství, likérnictví, při nakládání zeleniny a hub, do omáček a kečupů, v menším množství i do vývarů. Mletý se přidává do perníků, koláčků a vánočního pečiva.

23 Kč
Sáček, 20 g
49 Kč
Kořenka malá, 20 g
78 Kč
Kořenka velká, 47 g
184 Kč
Gastrosáček, 200 g
informace o obalech Vložit do košíku Zpět

Související produkty

Hřebíček mletý

Kvalitní, jemně mletý hřebíček z Madagaskaru

Číst více Vybrat balení

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík