Kardamom semínka

Elettaria cardamomum

Lidový název: egypský pepř, mouřeninský pepř

Země původu: Guatemala

Jako koření a léčivo byl kardamom znám již starým Řekům a Římanům. U nás je jako samostatné koření méně známý. Největší oblibu měl a dosud má v zemích Orientu, kde je velmi používaným kořením a přidávají ho zde i do čaje a kávy. Tento tropický, bylinný keř roste ve vlhkých pralesích v Indii, na Srí Lance, Sumatře a v Číně. Plody jsou tobolky, které obsahují větší počet semen. Podle způsobu zpracování známe kardamom bělený a nebělený, celý nebo i mletý. Semena kardamomu mají silnou kafrovitou vůni a palčivou chuť. Na Středním východě se přidává do čaje a v Egyptě do kávy. U nás se nejčastěji používá do sladkého pečiva (perníky, koláčky) a malém množství do uzenin.

64 Kč
Sáček, 37 g
88 Kč
Kořenka malá, 37 g
150 Kč
Kořenka velká, 80 g
504 Kč
Gastrosáček, 370 g
informace o obalech Vložit do košíku Zpět

Související produkty

Kardamom tobolky

Zelený kardamom ze subtropiscké Guatemaly

Číst více Vybrat balení

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík