Kardamom tobolky

Elettaria cardamomum

Lidový název: egypský pepř, mouřeninský pepř

Země původu: Guatemala

Jako koření a léčivo byl kardamom znám již starým Řekům a Římanům. U nás je jako samostatné koření méně známý. Největší oblibu měl a dosud má v zemích Orientu, kde je velmi používaným kořením a přidávají ho zde i do čaje a kávy. Tento tropický, bylinný keř roste ve vlhkých pralesích v Indii, na Srí Lance, Sumatře a v Číně. Plody jsou tobolky, které obsahují větší počet semen. Podle způsobu zpracování známe kardamom bělený a nebělený, celý nebo i mletý. Semena kardamomu mají silnou kafrovitou vůni a palčivou chuť. Na Středním východě se přidává do čaje a v Egyptě do kávy. U nás se nejčastěji používá do sladkého pečiva (perníky, koláčky) a malém množství do uzenin.

42 Kč
Sáček, 20 g
67 Kč
Kořenka malá, 20 g
112 Kč
Kořenka velká, 46 g
328 Kč
Gastrosáček, 200 g
informace o obalech Vložit do košíku Zpět

Související produkty

Kardamom semínka

Ideální k dochucování kávy a čaje

Číst více Vybrat balení

Související recepty

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík