Nové koření celé

Prvotřídní velké a aromatické plody bez zlomků

Pimenta officinalis

Lidový název: jamajský pepř

Původní obyvatelé Střední Ameriky znali toto koření dávno před příchodem evropských dobyvatelů. Kořenili jím například čokoládu. Pěstuje se především ve všech oblastech tropické Ameriky, zejména na pobřeží ostrova Jamajky. Nové koření má palčivou, ale příjemně kořennou chuť. Prý v sobě spojuje chuť a vůni nejoblíbenějších koření: pepře, hřebíčku, skořice i muškátového ořechu. Do střední Evropy se toto koření dostalo poměrně pozdě, až počátkem 17. století. Bylo tedy oproti již dříve známým druhům exotických koření nové a přišlo také z Nového světa, proto se mu u nás dostalo názvu "nové koření". Pro jeho velkou oblibu v Anglii se mu také často říká "anglické koření", nebo podle země původu též "jamajský pepř". Nové koření se používá do uzenin, při konzervaci masa, v kuchyni do omáček a do polévek, při marinování ryb, do směsí celého i mletého koření, tvoří aromatizující esenci v likérnictví, parfumérii i v lékařství.

Země původu: Mexiko, Guatemala

34 Kč
Sáček, 20 g
86 Kč
Kořenka malá, 22 g
131 Kč
Kořenka velká, 41 g
272 Kč
Gastrosáček, 200 g
Vložit do košíku Zpět
měrná jednotka

Související produkty

Nové koření mleté

Jemně mleté do sladkého pečiva i slaných pokrmů

Číst více Vybrat balení

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík