Paprika sladká maďarská

Capsicum annuum

Paprika přišla do Evropy dvěma směry - jednak jako "turecký pepř" z Východu a také jako indický nebo "indiánský pepř" s Kolumbovou výpravou z Ameriky. Tento červený prášek, jímž Indiáni kořenili jídlo a opojné nápoje, byl podle nich sídlem "boha ohně". V té době se v Evropě paprika z Ameriky nepovažovala za koření, ale spíše za zvláštnost nebo za zajímavou okrasnou rostlinu. V Evropě se paprika začala šířit v 16. a 17. století. Paprika je národní koření Maďarů a Španělů. Ovládla prakticky celý svět - pro Francouze je to kayenský pepř, pro Latinskou Ameriku chilli nebo chile, používá se v Asii, v Africe, kde tvoří podstatnou složku koření "berbera". U nás běžná paprika jsou rozemleté sušené plody druhu Capsicum annuum, což je jednoletá rostlina, mající svůj původ pravděpodobně v Jižní Americe, odkud přišla do celého světa. Za nejkvalitnější se považuje paprika španělská a maďarská. Paprika sladká maďarská má barevnost 140° ASTA a patří mezi špičkové druhy. Je výborná na tepelnou úpravu, a zvláště na dobarvení pokrmů, protože za tepla dokáže uvolnit více barviva, než jiné druhy paprik. Samozřejmá je výrazná, sladká chuť.

25 Kč
Sáček, 28 g
51 Kč
Kořenka malá, 28 g
80 Kč
Kořenka velká, 62 g
200 Kč
Gastrosáček, 280 g
informace o obalech Vložit do košíku Zpět

Související produkty

Paprika pálivá

Ostře pálivá odrůda maďarských paprik

Číst více Vybrat balení

Paprika pálivá vločky

Vhodná i do ručních mlýnků na koření

Číst více Vybrat balení

Paprika sladká španělská

Španělská paprika, má výraznou chuť

Číst více Vybrat balení

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík