Petržel

Sušená nať plocholisté petržele, krásně aromatická a zelená

Petroselinum sativum

Petržel mívala kdysi jinou vážnost než pouze jako zdravé zelené koření. Byl to symbol radosti a slávy. Již ve 3. století je uvedena petržel jako koření v římské kuchařské rukověti. U nás se rovněž obecně rozšířila a její nať byla používána ve staročeské kuchyni do omáček, tvořila také součást nádivek a tradičních vaječných velikonočních pokrmů. Petržel pochází ze Středozemí. Lze ji přidat téměř do všech pokrmů, polévek, smetanových a houbových omáček, sekaných mas, nádivek, dušených a pečených mas, salátů, ke zdobení obložených chlebíčků a různých lahůdek, i lžíci nebo dvě do houskových knedlíků. V úměrných dávkách je petrželka každodenní zdravou součástí jídel kuchyní mnoha národů.

Země původu: Německo

32 Kč
Sáček, 10 g
81 Kč
Kořenka malá, 8 g
123 Kč
Kořenka velká, 16 g
256 Kč
Gastrosáček, 100 g
Vložit do košíku Zpět
měrná jednotka

Související produkty

Kerblík třebule

Listy s jemnou, anýzovo-kmínovou chutí a vůni podobnou petrželi.

Číst více Vybrat balení

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík