Rozmarýn

Nádherně zelený a voňavý

Rosmarinus officinalis

Rozmarýn lékařský je domácí v oblastech Středozemního moře, kde běžně roste v přírodě, ale dá se pěstovat v teplých, slunečných a chráněných polohách i u nás na zahrádce. Dnes je rozmarýn jako koření používán především v italské, francouzské a španělské kuchyni, ale též v balkánské. Používá se i v Severní Americe, Mexiku a Anglii. Ve větších dávkách může rozmarýn působit opojně, proto musíme dávat pozor při dávkování (do pokrmů pro čtyři osoby stačí lžička). Rozmarýn se přidává do polévek, k zelenině, koření se jím saláty, dává se do těstíček na smažení ryb, k pečeným rybám, jehněčí a vepřové pečeni, do karbanátků a omáček. Hodí se také k přípravě bylinkového másla. Pokrmům dodává chuť zvěřiny.

Země původu: Maroko

33 Kč
Sáček, 20 g
85 Kč
Kořenka malá, 18 g
130 Kč
Kořenka velká, 37 g
264 Kč
Gastrosáček, 200 g
Vložit do košíku Zpět
měrná jednotka

Související recepty

Focaccia Recept č. 335

Focaccia

Zobrazit recept

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík