Sezamové semínko

Na pečivo a upražené i na saláty nebo arabskou kuchyni

Sesamum indicum

Sezamové semínko, které u nás v poslední době přichází do obliby, zvláště u pekařských výrobků. Obsahuje až 57 % oleje - velmi kvalitního a lidskému zdraví prospěšného. Sezam má i značný obsah bílkovin - 21 %, dále asi 14 % sacharidů, velké množství minerálních látek - hlavně fosforu, draslíku a hořčíku, dále vápníku, železa, mědi a manganu a dalších látek. V kuchyni se používají celá nebo i drcená semena na sladké i slané pečivo (malý kruhový turecký chléb "simit"). Známá, velmi sladká pochoutka v arabských zemích chalva (halva) je často právě ze sezamu. Opražená semínka slouží k přípravě pasty "tahina", sypou se jimi okurkové i majonézové saláty, obložené chlebíčky apod. Používají se i na minutky, grilované pokrmy, karbanátky, kuře, ryby.

Země původu: Indie, Nigérie

32 Kč
Sáček, 35 g
81 Kč
Kořenka malá, 33 g
122 Kč
Kořenka velká, 63 g
256 Kč
Gastrosáček, 350 g
Vložit do košíku Zpět
měrná jednotka

Související produkty

Sezam černý

Neloupané sezamové semínko intenzivnější chuti

Číst více Vybrat balení

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík