Skořice celá 8 cm

Cinnamomum cassia

Aromatická kůra stálezelených tropických stromů se od nepaměti používá jako oblíbené koření. Její původ byl v Evropě dlouho opředen tajemstvím. Skořicová kůra je typické koření Starého světa. Pochází z asijských tropů. Rostla původně na indickém subkontinentě a v Číně. Zde byla také známá jako koření snad již 4000 let př. n. l. Jako léčivo a aromatická přísada do nápojů byla známa i starým Egypťanům. Původně se kůra loupala z planě rostoucích stromů, ale postupně se začaly vysazovat plantáže ze skořicovníků, jejichž nenápadné květy vydávají zvláštní příjemnou vůni. Velmi známý a nejrozšířenější je skořicovník čínský. Pěstuje se i v jiných tropických oblastech (Barma, Thajsko,Indonésie), ale nikde nedosahuje takové kvality jako na Srí Lance ( Cinnamomum zeylanicum - skořicovník cejlonský ) Skořice jako koření má hlavní použití zejména při přípravě sladkých pokrmů, do nejrůznějšího pečiva a cukrářských výrobků, při zavařování ovoce, v likérnictví, ale i v parfumérii. Používá se i do masitých pokrmů v kuchyni asijské, latinskoamerické, arabské, turecké, španělské aj.

19 Kč
Sáček, 20 g
144 Kč
Gastrosáček, 200 g
informace o obalech Vložit do košíku Zpět

Související produkty

Skořice drcená

Skořice drcená na kousky 2-5 mm.

Číst více Vybrat balení

Skořice mletá

Kvalitní skořice s vysokým obsahem silic

Číst více Vybrat balení

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík