Punč

Hrubě drcená směs na přípravu lahodného punče.

Punč je název pro většinou teplé, alkoholické či nealkoholické nápoje obsahující ovoce nebo ovocnou šťávu. Původ má v Indii (z hindštiny – पंच - panch neboli „pět“, neboť tolik je původně v punči ingrediencí – alkohol, voda, cukr, citrón a koření), odkud se v 17. století dostal do Anglie, kde se dodnes těší velké oblibě. A odtud již byl jen kousek do Německa, Rakouska či k nám. V Indii se připravoval z araku (alkohol z cukrové palmy „Lontar vějířovitý“), ale v Evropě zdomácněla příprava z vína, brandy, jamajského rumu nebo griotky. Používáme 1–2 lžíce na 1 litr nápoje.

Složení:

jablka, pomerančová kůra bez chemického ošetření, skořice, kardamom, hřebíček

41 Kč
Sáček, 25 g
87 Kč
Kořenka malá, 18 g
136 Kč
Kořenka velká, 50 g
328 Kč
Gastrosáček, 250 g
Vložit do košíku Zpět
měrná jednotka

Související produkty

Související recepty

Punč Recept č. 243

Punč

Zobrazit recept

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík