Vindaloo másala

Velmi známá směs koření podobná karí, která slouží k přípravě populárního indického pokrmu Vindaloo. Základem je zázvor, česnek, kurkuma, cumin, hořčice, paprika, pískavice, koriandr a jeho lahodnou chuť podtrhují skořice, hřebíček, bobkový list, třtinový cukr (6 %), kardamom a cayenský pepř, sůl (10 %).

Jeho prapůvod je v provincii Goa na západním pobřeží Indie, kde se Vindaloo podávalo při zvláštních příležitostech. Odtud ho Portugalci, tehdejší vládci provincie, přivezli do Evropy a postupně rozšířili do celého světa. K přípravě „Vindaloo“ se používá všech druhů mas i mořských plodů a připravit se dá i veganská varianta.

30 Kč
Sáček, 50 g
62 Kč
Kořenka malá, 44 g
98 Kč
Kořenka velká, 90 g
240 Kč
Gastrosáček, 500 g
Vložit do košíku Zpět
měrná jednotka

Související produkty

Tandoori másala

Indická mírně ostrá směs na přípravu masa i zeleniny

Číst více Vybrat balení

Garam másala

Indická směs bez soli s vůní po cuminu a hřebíčku

Číst více Vybrat balení

Související recepty

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík