Ingredience

Použité suroviny na 4 porce:

  • 500 g kvalitního mletého hovězího masa
  • 8 plátků anglické slaniny
  • 4 housky na hamburger
  • 2 polévkové lžíce dijonské hořčice
  • 1 stroužek česneku
  • tymián (3 snítky čerstvého nebo lžička sušeného od Antonína)
  • himalájská sůl od Antonína dle chuti (cca 6-8 x otočení mlýnku)
  • pepř černý nebo barevný celý od Antonína dle chuti
  • pepř cayenský od Antonína dle chuti

Na ozdobení:

  • 2 rajčata
  • ledový salát
  • 1 okurka
  • 1 větší cibule
  • kečup či majonéza dle chuti (nebo obojí)
  • nakládané nebo čerstvé, na kroužky nakrájené zelené Jalapeňos

Použité koření:

Sůl himálajská

Obsahuje velké množství minerálních látek a stopových prvků.

Číst více Vybrat balení

Antonínův burger

Vytisknout


Tenhle burger Vás nadchne. Ať venku nebo doma, chutná vždy skvěle.

30 min. příprava
10 min. grilování
4
  • 1/5

    Připravíme si všechny ingredience.

    Antonínův burger - recept krok 1
  • 2/5

    Kvalitní mleté hovězí maso smícháme s dijonskou hořčicí, nadrobno nasekaným česnekem a tymiánem, cayenským pepřem, čerstvě namletým pepřem  a solí. Poté necháme cca 20 min. odpočinout.

    Antonínův burger - recept krok 2
  • 3/5

    Mezitím si nakrájíme na kolečka okurku, cibuli, rajčata, natrháme ledový salát a rozkrojíme housku na poloviny.

    Antonínův burger - recept krok 3
  • 4/5

    Z odpočinutého masa vypracujeme placky (podle velikosti housky) 1 - 1,5 cm vysoké. Společně se slaninou dáme na rozpálený gril a 2 až 3 minuty z každé strany grilujeme. Zároveň s burgrem dokřupava ogrilujeme i rozkrojené strany housek (lze je před grilováním pokapat olivovým olejem nebo potřít bylinkovým máslem)

    Antonínův burger - recept krok 4
  • 5/5

    Ugrilovaný burger vložíme do housky a ozdobíme ingrediencemi dle chuti.

    Antonínův burger - recept krok 5

Chtěli byste se o recept podělit se svými blízkými?

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík