Ingredience

Použité suroviny na 4 porce:

  • 600 g kuřecích prsou (cca 4 kusy)
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 lžička soli
  • směs koření Koření od Antonína
  • 12 plátků slaniny

Použité koření:

Koření od Antonína

Lehce pikantní směs na guláše a pečení nebo grilování masa.

Číst více Vybrat balení

Antonínův kuřecí špíz

Vytisknout


Jednoduché kuřecí špízy na gril i do trouby.

30 min. příprava
1-12 hod. marinování
4
  • 1/4

    Do misky nalijeme 2 lžíce oleje, přidáme 1 lžíci hořčice, 1 lžíci rajčatového protlaku, 1 lžičku soli a 3 lžičky směsi koření Koření od Antonína. Vše promícháme, až se nám vytvoří hustá marináda.

    Antonínův kuřecí špíz – recept krok 1
  • 2/4

    Do marinády dáme na cca 4 cm kostky nakrájených 600 g kuřecího masa. Maso nakrájíme tak, aby nám vyšly 3 kousky na jeden špíz. Maso v marinádě necháme alespoň 1 hodinu, nejlépe přes noc.

    Antonínův kuřecí špíz – recept krok 2
  • 3/4

    Namarinovaný kousek masa zabalíme do plátku slaniny a napíchneme na špíz nebo špejli v místě konce slaniny, aby se nám nerozbalovala. Na každý špíz 3 kousky.

    Antonínův kuřecí špíz – recept krok 3
  • 4/4

    Grilujeme 4-5 minut z každé strany a podáváme s pečivem, salátem, brambory nebo grilovanou zeleninou a různými dipy.

    Antonínův kuřecí špíz – recept krok 4

Chtěli byste se o recept podělit se svými blízkými?

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík