Babiččin sváteční pečený čaj
VytisknoutPečený čaj
Voňavá směs koření určená na přípravu výborného domácího pečeného čaje bez konzervantů, různých aromat, sladidel, prostě „éček“ všeho druhu. Navíc využijeme plody, které nám vyrostly na zahrádce nebo volně v přírodě – jahody, borůvky, maliny, rybíz, ostružiny, rakytník, bezinky, jablka, višně …
Směs obsahuje hřebíček, skořici, badyán, zázvor, kardamom, citronovou a pomerančovou kůru.
Recept je velmi jednoduchý a časově nenáročný. Domácí pečený čaj skvěle chutná, nádherně provoní celý dům a vrátí nás do časů, kdy stres nevládl světem…
Babiččin sváteční pečený čaj
1. 1 kg směsi zralého ovoce zbavíme stopek a pecek (ideální je směs nakyslých a sladkých plodů a pro barvu přidáváme bezinky, černý rybíz, ostružiny, borůvky…). Větší plody pokrájíme na centimetrové kousky.
2. Vše vložíme do pekáče, zasypeme 0,5 - 1 kg cukru krystal (podle sladkosti ovoce), přidáme šťávu ze dvou citronů a celý sáček směsi "Pečený čaj" od Antonína. Vše dobře promícháme a vložíme do trouby předehřáté na 200°C.
Jak získat sáček koření "Pečený čaj" k objednávce zdarma?
Vložit do košíku za 0 Kč
Platí do neděle 24. července 2016.
3. Pečeme (redukujeme) zhruba 1 hodinu, až ovocná směs na pekáči dostatečně zhoustne.
4. Ihned po vyndání z trouby horký pečený čaj naběračkou plníme do čistých (vyvařených) sklenic (výborný tip: čisté sklenice před plněním ještě propláchneme rumem). Naplníme sklenice po okraj a ihned uzavřeme víčkem, obrátíme je dnem vzhůru na 10 minut, poté zpět a necháme vychladnout. A je hotovo …
Použité suroviny: