Ingredience

  • 1 kg čerstvého filetu z  lososa s  kůží
  • 1 kg hrubozrnnější soli
  • 0,5 kg krupicového cukru
  • 1 lžička „Sůl uzená dánská
  • 1 polévková lžíce sušeného estragonu (nebo 2 snítky čerstvého)
  • 1 polévková lžíce sušeného kopru (nebo 2 snítky čerstvého)
  • 2 cl koňaku
  • 50 cm silnějšího alobalu

Použité koření:

Estragon

Voňavý estragon z jižní Francie

Číst více Vybrat balení

Kopr

Aromatické výhonky sušené ihned po utržení

Číst více Vybrat balení

Sůl uzená dánská

Prémiová uzená sůl patřící mezi nejkvalitnější na světě.

Číst více Vybrat balení

Carpaccio z marinovaného lososa

Vytisknout


Nepotřebujete udírnu, abyste dosáhli autentické vůně a chuti uzeného lososa. Tajemství spočívá v použití naší novinky – dánské prémiové soli uzené v bukovém kouři.

15 min. příprava
24 hod. marinování
4
  • 1/6

    Nejprve si připravíme všechny ingredience.

    Carpaccio z marinovaného lososa - recept krok 1
  • 2/6

    Šupiny na kůži lososa oškrábeme, celého jej omyjeme vodou a osušíme čistou utěrkou. Stranu bez kůže pokapeme koňakem, který lehce vetřeme do masa a rovnoměrně posypeme dánskou uzenou solí, kterou lehce vtlačíme do masa.

    Carpaccio z marinovaného lososa - recept krok 2
  • 3/6

    Sůl, cukr a sušené bylinky smícháme (pokud použijeme bylinky čerstvé, necháme je na později a smícháme jen cukr a sůl) a jednu třetinu nasypeme na střed alobalu.

    Carpaccio z marinovaného lososa - recept krok 3
  • 4/6

    Na vrstvu směsi na alobalu položíme filet z lososa kůží dolů tak, aby směs byla rovnoměrně rozprostřena pod celým filetem. Nyní, pokud použijeme čerstvé bylinky, položíme je na vrchní část lososa. Poté celý filet zasypeme zbytkem solné směsi.

    Carpaccio z marinovaného lososa - recept krok 4
  • 5/6

    Vše pevně zabalíme do alobalu (pro jistotu dáváme 2 vrstvy, aby se neprotrhl) a dáme do lednice marinovat. Pokud máme filet z lososa z ocasní části, stačí marinování 24 hodin, pokud je z hlavové části (vyšší) necháme marinovat 48 hodin.

    Carpaccio z marinovaného lososa - recept krok 5
  • 6/6

    Když je marinování skončeno, vybalíme lososa z alobalu, pečlivě jej opláchneme vodou od soli a bylinek a nakrájíme na tenké plátky. Podáváme lehce pokapané citrónem s pečivem namazaným máslem.

    Carpaccio z marinovaného lososa - recept krok 6

Chtěli byste se o recept podělit se svými blízkými?

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík