Indická ostrá odrůda chilli, chutí podobná cayenskému pepři.
Číst více Vybrat baleníIngredience
- 4 polévkové lžíce oleje
- 2 větší cibule
- 1 palice česneku
- 1 větší zralé mango
- sůl (ideální je himalájská)
- větší kousek zázvoru (50 - 100 g)
- 1-2 Teja chilli papričky „od Antonína“
- 250 ml silného kuřecího nebo zeleninového vývaru
- 2 konzervy sterilovaných oloupaných rajčat (lze i krájené)
- 80 ml kokosového mléka
- 500 g červené čočky (1 balíček)
Červená čočka na indický způsob
Dnešní recept s Teja chilli papričkami – je oblíbeným indickým jídlem naší fotografky Moniky
45 min. | 4 |
-
1/7
Připravíme se všechny ingredience.
-
2/7
Česnek, mango, cibuli a zázvor oloupeme a nakrájíme na malé kostičky (0,5 cm x 0,5 cm), Teja chilli papričky (s jadérky nebo bez, jak kdo má rád pálivé) nadrobno nasekáme.
-
3/7
Česnek, cibuli, zázvor a Teja chilli papričky dáme na větší pánev s rozpáleným olejem a za občasného míchání necháme cibuli zesklovatět, nesmí zhnědnout (cca 5 min.).
-
4/7
Mezitím uvaříme červenou čočku do měkka a přebytečnou vodu poté slijeme (postupujeme podle návodu, doba varu je u různých výrobců 15 min. - 1,5 hod.).
-
5/7
Na pánev k orestovaným česneku, cibuli, chilli a zázvoru přidáme mango, promícháme a necháme chviličku restovat (cca 2 min.).
-
6/7
Přihodíme rajčata, která při míchání rozmačkáme, a přilijeme kokosové mléko a kuřecí nebo zeleninový vývar. Směs zhruba 5 minut za stálého míchání provařujeme.
-
7/7
Nakonec vmícháme uvařenou červenou čočku, dle chuti dosolíme, 5 minut za stálého míchání povaříme a podáváme.