Čevap na grilu s kuskusem

Vytisknout
Čevap na grilu s kuskusem

Použité koření:

Čevabčiči

Na oblíbený a známý pokrm balkánské kuchyně, do mletých mas.

Číst více Vybrat balení

SMĚS KOŘENÍ "ČEVABČIČI"

Směs na oblíbený a známý pokrm balkánské kuchyně (z mletého masa) můžeme použít na všechny typy mletých mas - vepřové, hovězí, kuřecí, skopové i na zvěřinu, dále pak k přiostření gulášů, do gulášových polévek, klobás apod.

Obsahuje: papriku sladkou a pálivou, pepř černý, nové koření, tymián, petržel, cibuli a sůl (20 %).

Také se vám stává, že sháníte něco a přinesete si domů něco úplně jiného? Tak to bylo i s tímto receptem. Jeli jsme na Balkán, protože tam roste velmi kvalitní bobkový list a objevili tam tento zajímavý rychlý chorvatský recept.

ČEVAP NA GRILU S KUSKUSEM

Do misky dát 60 gramů kuskusu a zalít ho 50 ml vlažné vody. Nechat chvilku stát, aby kuskus nasál vodu.

Zatím si nakrájet co nejemněji půl bílé cibule a přidat ji do mletého masa. (Ideální je směs masa hovězího, vepřového a skopového.) Dále přidat 1 lžíci směsi koření "Čevabčiči" a sůl podle chuti (přibližně jednu malou lžičku).

Vše pěkně promíchat i s namočeným kuskusem.

Na kratší špejle vytvarovat a namačkat navlhčenýma rukama připravenou masovou směs ve velikosti běžného čevabčiči.

Grilovat na rozpáleném grilu 6-10 minut.

Doporučuji podávat s nějakou pikantní omáčkou nebo hořčicí a k tomu dobré pečivo (na Balkáně by to bylo bílé pečivo, ale i český tmavý chléb k tomu chutná výborně).

Použité suroviny:

500g mletého masa (hovězí, vepřové, případně skopové), 1/2 bílé cibule, 60 gramů kuskusu, směs koření "Čevabčiči", sůl

Příloha:

pečivo

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík