Ingredience

Na marinádu:

lžíce – rovná polévková lžíce
lžička – rovná čajová lžička

  • 250 ml tučného jogurtu
  • 1 lžíce nahrubo nastrouhaného zázvoru
  • 3 prolisované stroužky česneku
  • 1 lžička směsi koření Garam másala
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky čerstvě umletého černého pepře
  • 500 g kuřecích prsních řízků

Na omáčku:

  • 1 velká cibule
  • 4 lžíce ghee (nebo 3 lžíce másla a 2 lžíce olivového oleje)
  • 1 lžička směsi koření Garam másala
  • 1-2 čerstvé zelené chilli papričky
  • 1 lžička soli
  • 2 lžička cukru
  • 1 lžička Kurkuma
  • 1 lžička Paprika sladká maďarská
  • 250 g rajčat (nebo 1 plechovka sterilovaných)
  • 1 prolisovaný stroužek česneku
  • 1 lžíce nahrubo nastrouhaného zázvoru

Použité koření:

Garam másala

Tradiční indická směs bez soli s vůní římského kmínu a hřebíčku.

Číst více Vybrat balení

Kurkuma

Základ indické kuchyně a všech druhů kari, s nádherně žlutou barvou

Číst více Vybrat balení

Paprika sladká maďarská

Nejkvalitnější ze sladkých maďarských paprik (ASTA 180) ze Szegedi

Číst více Vybrat balení

Chicken Tikka Masala

Vytisknout


Ochutnejte jedno z nejoblíbenějších jídel moderní indické kuchyně na světě. My jsme si ho zamilovali.

20 min. příprava
40 min. vaření
4
  • Videorecept:

  • 1/10

    Připravíme si marinádu. Smícháme 250 ml tučného jogurtu,  1  lžíci nahrubo nastrouhaného zázvoru, 3 prolisované stroužky česneku, 1 lžičku koření „Garam másala“, 1 lžičku soli a ½ lžičky mletého pepře.

    Chicken Tikka Masala - recept krok 1
  • 2/10

    Do marinády zamícháme 500 g kuřecích prsou a v chladu necháme marinovat alespoň 2 hodiny, ideálně přes noc.

    Chicken Tikka Masala - recept krok 2
  • 3/10

    Marinované maso nahrubo očistíme od marinády, nakrájíme na větší kousky (cca 3x3x3cm).

    Chicken Tikka Masala - recept krok 3
  • 4/10

    V pánvi na rozpálených 4 lžících ghee (nebo na 3 lžících másla a 2 lžících oleje) maso zprudka orestujeme (cca 2 min. na každé straně). Orestované maso vyndáme a dáme stranou.

    Chicken Tikka Masala - recept krok 4
  • 5/10

    Ve výpeku necháme zesklovatět 1 velkou, na proužky nakrájenou cibuli, 1-2 nadrobno nakrájené čerstvé zelené chilli papričky, 1 prolisovaný stroužek česneku a 1 polévkovou lžíci nahrubo nastrouhaného zázvoru.

    Chicken Tikka Masala - recept krok 5
  • 6/10

    Přidáme 1 lžičku kurkumy, 1 lžičku sladké maďarské papriky, mleté chilli dle chuti, 1 lžičku směsi „Garam másala“, 2 lžičky cukru, promícháme a necháme 1 minutu rozvonět.

    Tokáň - recept krok 6
  • 7/10

    Přidáme 250 g oloupaných a nasekaných rajčat, 1 šálek vody  a na mírném ohni necháme za občasného míchání zahustit (10 minut).

    Chicken Tikka Masala - recept krok 7
  • 8/10

    Omáčku přelijeme do horku vzdorné nádoby a např. ponorným mixerem rozmixujeme dohladka. Poté ji vrátíme zpět na pánev.

    Chicken Tikka Masala - recept krok 8
  • 9/10

    Přidáme orestované maso, zbytek marinády, vodu dle potřeby, 1 lžičku soli, 1 lžíci nasekaného zeleného koriandru (řeřichy, kari lístků) a 10 minut na mírném ohni provařujeme.

    Chicken Tikka Masala - recept krok 9
  • 10/10

    Podáváme ozdobené čerstvým koriandrem s rýží basmati nebo plackou „Naan“.

    Chicken Tikka Masala - recept krok 10

Chtěli byste se o recept podělit se svými blízkými?

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík