Ingredience

Použité suroviny na 4 porce:

  • 1 menší nadrobno nakrájená cibule
  • 500 g čerstvého chřestu
  • 250 ml smetany na vaření (ve veganské úpravě 250 ml sójové smetany)
  • 500 g pórku (lze nahradit 500 g mladé cukety)
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • hrst jemně nasekané rukoly
  • 3 polévkové lžíce hladké mouky (pro bezlepkovou variantu použijeme cizrnovou mouku)
  • 1 lžička "Polévkového koření“od Antonína
  • 1 polévková lžíce koření "Salát pikant“ od Antonína
  • 1,5 lžičky soli
  • 6 polévkových lžic slunečnicového nebo řepkového oleje
  • pepř

Použité koření:

Polévkové koření

Polévková kořenící směs bez soli.

Číst více Vybrat balení

Salát pikant

Univerzální oblíbená směs nejen do salátů a dipů.

Číst více Vybrat balení

Chřestová polévka s rukolou

Vytisknout


Dnes vám přinášíme recept na jednoduchou chřestovou polévku, kterou lze připravit i na bezlepkový nebo veganský způsob.

20 min. příprava
30 min. vaření
4
  • 1/7

    500 g chřestu a 500 g pórku omyjeme, tvrdé konce odkrojíme (v případě, že použijeme cuketu, oloupeme) a vše zvlášť nakrájíme na 2 cm velké kousky.

    Chřestová polévka s rukolou - recept krok 1
  • 2/7

    Ve 3 - litrovém hrnci rozpálíme 6 polévkových lžic oleje a nadrobno nakrájenou menší cibuli necháme zesklovatět (cca 3 min.), přidáme pórek (lze nahradit stejným množstvím cukety) a 5 min. restujeme.

    Chřestová polévka s rukolou - recept krok 2
  • 3/7

    Okořeníme lžičkou „Polévkového koření“, přisypeme 3 lžíce hladké (nebo cizrnové) mouky, promícháme a přilijeme 1 dcl vody. Vše pak 3 min. na mírném ohni mícháme.

    Chřestová polévka s rukolou - recept krok 3
  • 4/7

    Dolijeme 1 l zeleninového vývaru, opět promícháme a přivedeme k varu. Vsypeme hrst jemně nasekané rukoly, 1 lžíci koření „Salát pikant“ a na mírném ohni 10 min. vaříme.

    Chřestová polévka s rukolou - recept krok 4
  • 5/7

    Přidáme nakrájený chřest a ještě 15 min. povaříme.

    Chřestová polévka s rukolou - recept krok 5
  • 6/7

    Vše dokonale rozmixujeme, nejlépe tyčovým mixérem, vmícháme 250 ml smetany na vaření (nebo sójové smetany), podle chuti dosolíme, opepříme čerstvě rozemletým pepřem a 1 minutu provaříme.

    Chřestová polévka s rukolou - recept krok 6
  • 7/7

    Podáváme ozdobené lístky rukoly s čerstvě opečenými houskovými krutony.

    Chřestová polévka s rukolou - recept krok 7

Chtěli byste se o recept podělit se svými blízkými?

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík