Ingredience

  • 70 g smetany ke šlehání (31%)
  • 40 g krupicového cukru
  • 100 g másla
  • skořicový cukr „od Antonína“
  • 200 g kvalitní čokolády (60%)
  • cherry (brandy, rum, amaretto)
  • 2 - 3 lžíce kvalitního práškového kakaa
  • 40 nejmenších papírových košíčků

Použité koření:

Skořicový cukr

Směs nejkvalitnější indonéské mleté skořice a třtinového cukru.

Číst více Vybrat balení

Čokoládové lanýže se skořicí

Vytisknout


Recept na báječný dezert, ale i na výborný dárek.

60 min. cca 40 ks
  • 1/6

    Připravíme se všechny ingredience.

    Čokoládové lanýže se skořicí - recept krok 1
  • 2/6

    Do menšího hrnce (1-1,5 litru) nalijeme smetanu, přidáme máslo, krupicový cukr, polévkovou lžíci skořicového cukru „od Antonína“ a vše na středním ohni za stálého míchání zahříváme, než se cukr a máslo rozpustí.

    Čokoládové lanýže se skořicí - recept krok 2
  • 3/6

    Odstavíme z plotny, přidáme na kousky nalámanou čokoládu, dvě lžíce cherry (brandy, rum, amaretto) a mícháme, dokud se čokoláda dokonale nerozpustí.

    Čokoládové lanýže se skořicí - recept krok 3
  • 4/6

    Necháme vychladnout a uložíme ji do druhého dne do lednice, aby čokoládová hmota dostatečně ztuhla.

    Čokoládové lanýže se skořicí - recept krok 4
  • 5/6

    Do misky si připravíme 3 lžíce prosátého kvalitního kakaa (bez hrudek). Ztuhlou čokoládovou směs vyndáme z lednice a lžičkou vykrajujeme hrudky, které prsty druhé ruky rychle a lehce vytvarujeme (zaoblíme hrany) do tvaru lanýže a ihned položíme do misky s kakaem.

    Čokoládové lanýže se skořicí - recept krok 5
  • 6/6

    Lehkým třesením miskou obalíme lanýže v kakau, poklepem odstraníme přebytečné kakao a hotový lanýž vložíme do papírového košíčku. Až do spotřeby uchováváme v lednici.

    Čokoládové lanýže se skořicí - recept krok 6

Chtěli byste se o recept podělit se svými blízkými?

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík