Ingredience

Použité suroviny na 4-6 porcí:

lžíce – rovná polévková lžíce
lžička – rovná čajová lžička

  • 500 g cukety bez měkké dužniny a semen
  • 1 velká červená cibule
  • 2 nadrobno nasekané stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžičky soli
  • 2 lžíce tekutého medu
  • 1 červená paprika
  • 120 g čerstvého listového špenátu
  • 3 rajčata na krájená na 1 cm kostky
  • 200 g sýru feta nakrájeného na 1 cm kostky
  • 5 vajec
  • ½–1 lžička Chilli drcené od Antonína (dle chuti)
  • 75 ml smetany
  • 2 lžičky nadrobno nasekaného čerstvého tymiánu
  • 1 lžíce Sušených rajčat od Antonína
  • ½ lžičky čerstvě namletého černého pepře

Použité koření:

Sušená rajčata

Krásně aromatické a sladké kousky sušených rajčat.

Číst více Vybrat balení

Chilli drcené

Jemně pálivé chilli do mlýnků nebo kořenících směsí.

Číst více Vybrat balení

Tymián

Sušený, nádherně zelený a voňavý. Středomořská kuchyně.

Číst více Vybrat balení

Cuketová Frittata

Vytisknout


Dnešní pikantní a lehce pálivý recept vám může pomoci s rozhodováním, co udělat s letošní úrodou cuket a další zeleniny.

60 min. 4-6
  • 1/8

    Předehřejeme troubu na 200°C.


  • 2/8

    500 g cukety bez měkké dužniny a semen spolu s cibulí a paprikou nakrájíme na 1 cm kostky a v misce promícháme spolu s 1 lžící olivového oleje, ½ lžičky čerstvě namletého pepře, ½ lžičky soli a 2 lžíce tekutého medu.

    Cuketová Frittata – recept krok 2
  • 3/8

    Pečeme v troubě na pečícím papíru 20-30 minut, dokud cibule s cuketou nezměknou a med nezkaramelizuje.

    Cuketová Frittata – recept krok 3
  • 4/8

    Na větší pánvi s vyššími okraji (budeme potřebovat i poklici) necháme rozehřát 1 lžíce olivového oleje, na kterém krátce (cca 30 vteřin) orestujeme nadrobno nasekaný česnek.

    Cuketová Frittata – recept krok 4
  • 5/8

    Přidáme na 1 cm kostky nakrájená 3 rajčata a 200 g feta sýra, 75 ml smetany, 120 g na kusy natrhaného čerstvého špenátu, drcené chilli dle chuti, 2 lžičky nadrobno nasekaného čerstvého tymiánu a 1 lžíce sušených rajčat. Promícháme, přiklopíme poklicí a 2-3 minuty necháme změknout.

    Cuketová Frittata – recept krok 5
  • 6/8

    Přisypeme v troubě upečenou cuketovou směs, promícháme, přilijeme 5 vajec rozšlehaných s ½ lžičky soli.

    Cuketová Frittata - recept krok 6
  • 7/8

    Na mírném ohni pečeme, dokud se frittata nenafoukne a vajíčko nezezlátne (cca 20-30 minut). Pokud je frittata moc vysoká (více jak 2 cm), doporučujeme rozdělit obsah na 2 pánve nebo ji upéci na pánvi v troubě (také 20-30 minut), která je stejně předehřátá na 200 °C.

    Cuketová Frittata – recept krok 7
  • 8/8

    Podáváme na talíři samotnou, s natrhaným listovým salátem, vařeným bramborem nebo pečivem.

    Cuketová Frittata – recept krok 8

Chtěli byste se o recept podělit se svými blízkými?

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík