Cuketová nádivka

Vytisknout
Cuketová nádivka

Bramborák

Směs drceného česneku, drceného černého pepře, cibule, majoránky a soli. Je určena pro přípravu oblíbených bramboráků (placek ze syrových brambor). Má širší použití – například do hrachové, bramborové a česnekové polévky. Lze ji použít i na králíka, skopové maso, pečené a restované brambory, na topinky, selské omelety atd.

V tomto receptu vám ukážeme využití směsi „Bramborák“ na přípravu nádivky z cukety nebo dýně hokaido:

Cuketová nádivka

0,5 kg oloupané a semen zbavené cukety (nebo dýně hokaido) spolu se sýrem nahrubo nastrouháme. Uzené maso, papriky a rajčata nakrájíme na menší kostičky. Vše dáme do větší mísy, zasypeme moukou smíchanou s práškem do pečiva a celým sáčkem koření „Bramborák“ a lehce promícháme. Poté ke směsi přidáme olej a rozšlehaná vejce a vše znovu dokonale vařečkou promícháme. (Nedoporučujeme ruční šlehač, protože by zmizela struktura nádivky.)

Dle chuti dosolíme (většinou není nutné) a přidáme česnek (kdo má rád výraznější česnekovou chuť). Kdo rád ostřejší může přidat 2-3 lžičky drcených papriček jalapeno od Antonína. A opět promícháme.

Vymažeme hlubší plech nebo 2 koláčové (dortové) formy olejem (sádlem), vysypeme strouhankou (aby se nádivka nepřichytila) a obsah mísy rovnoměrně na plech nebo do formy rozetřeme.

Rozpálíme troubu na 200°C a nádivku pečeme cca 40min., než dostane zlatohnědou kůrku.

Nádivku z cukety nebo dýně hokaido podáváme samotnou nebo jako přílohu k uzenému masu se zelím, výborná je i k bramboračce.

Použité suroviny na jeden hlubší plech:

  • 0,5 kg oloupané cukety nebo dýně hokaido
  • 300 g tvrdého sýra
  • 300 g polohrubé mouky
  • 300 g uzeného masa nebo anglické slaniny
  • 150 ml oleje
  • 1 velká nebo 2 menší červené papriky
  • 2 rajčata
  • 4 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • směs koření „Bramborák“
  • strouhanka na vysypání formy
  • olej nebo tuk na vymazání formy

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík