Ingredience

Použité suroviny na 4 porce:

  • 1-2 mladé cukety (průměr do 4 cm)
  • 80 g krémového sýra (Philadelphia, lučina…)
  • 1 menší stroužek česneku
  • 50 g sušené (prosciutto crudo) nebo dušené šunky
  • 1 lžička směsi Provensálská
  • sůl dle chuti
  • pepř
  • olivový olej
  • párátka nebo stébla pažitky
  • variabilně: lístky bazalky, sušená rajčata
  • příloha: opečená bageta

Použité koření:

Provensálská

Velice aromatická francouzská směs bylin a levandule.

Číst více Vybrat balení

Cuketové rolky

Vytisknout


Dnešní recept na lehkou svačinku, předkrm nebo večeři s využitím provensálských bylinek bude chutnat dětem i dospělým.

30 min. příprava
10 min. grilování
4
  • 1/5

    Mladou cuketu (průměr do 4 cm) omyjeme a nakrájíme podélně na dlouhé tenké (cca 3 mm) plátky, které osolíme a necháme cca 15 minut „vypotit“.

    Cuketové rolky – recept krok 1
  • 2/5

    Poté plátky potřeme olejem a zlehka ogrilujeme nebo opečeme na pánvi.

    Cuketové rolky – recept krok 2
  • 3/5

    Mezitím v misce smícháme 80 g krémového sýra (philadelphia, lučina, ...) s 1 lžíci směsi Provensálská, špetkou soli a 1 utřeným stroužkem česneku, směs dokonale promícháme a necháme cca 15 minut propojit chutě (koření nasaje vodu).

    Cuketové rolky – recept krok 3
  • 4/5

    Na opečené plátky cukety položíme vždy půl plátku sušené nebo dušené šunky, potřeme slabou vrstvou sýrové směsi a vše srolujeme do rolky, kterou zajistíme párátkem nebo svážeme stéblem pažitky.

    Cuketové rolky – recept krok 4
  • 5/5

    Podáváme, ideálně ještě teplé, na talíři pokapané olivovým olejem, ozdobené lístky bazalky nebo nasekanými sušenými rajčaty samotné nebo s pečivem.

    Cuketové rolky – recept krok 5

Chtěli byste se o recept podělit se svými blízkými?

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík