Ingredience

Použité suroviny na 1 koláč (12 dílů):

lžíce – rovná polévková lžíce
lžička – rovná čajová lžička

  • 150 g nahrubo nakrájených datlí
  • 1 chemicky neošetřený pomeranč (nebo 1 dužnina a 1lžička Pomerančové kůry od Antonína
  • 250 ml dýňového pyré (1 dýně Hokkaido)
  • 250 g změklého másla
  • 50 g světlého třtinového cukru
  • 1 lžička Dýňového koření
  • 1 lžička vanilkového cukru
  • 3 vejce
  • 250 g pohankové (nebo hladké pšeničné) mouky
  • 150 ml mléka
  • 1 lžička prášku do pečiva

Použité koření:

Dýňové koření (Pumpkin Spice)

K přípravě polévek, sirupů, moučníků a koláčů z dýně.

Číst více Vybrat balení

Pomerančová kůra drcená

Kůra z chemicky neošetřených pomerančů drcená na 4 - 8 mm.

Číst více Vybrat balení

Koláč z dýně hokkaido s datlemi

Vytisknout


Datlemi slazený dýňový koláč ideální na podzimní večery s použitím naší novinky – dýňovým kořením.

Pyré:
10 min příprava
60-90 min. pečení
Koláč:
20 min. příprava
50 min. pečení
1 koláč, 12 dílků

    Příprava pyré:

  • 1/10

    Dýni Hokkaido omyjeme, rozřízneme napůl a vydlabeme semínka.

    Koláč z dýně hokkaido s datlemi – recept krok 1.1
  • 2/10

    Dýni položíme rozkrojenou stranou na plech, podlijeme 200 ml vody a při 180 °C pečeme v troubě 60-90 minut (slupka musí jít snadno propíchnout vidličkou). Poté ji necháme zcela vychladnout.

    Koláč z dýně hokkaido s datlemi – recept krok 1.2
  • 3/10

    Z upečené dýně vydlabeme dužninu, kterou v mixéru rozmixujeme dohladka. 250 ml dýňového pyré dáme stranou, zbytek rozdělíme po cca 300 g do vhodných nádob a zamrazíme pro příští využití

    Koláč z dýně hokkaido s datlemi – recept krok 2
  • Příprava koláče:

  • 4/10

    150 g nahrubo nakrájených datlí spolu s pomerančovou kůrou (sušenou nebo ostrouhanou z bio pomeranče) namočíme na 15 minut do rozmixované dužniny 1 pomeranče.

    Koláč z dýně hokkaido s datlemi – recept krok 3
  • 5/10

    250 g pohankové (nebo hladké pšeničné) mouky smícháme s 1 lžičkou prášku do pečiva a 1 lžičkou dýňového koření

    Koláč z dýně hokkaido s datlemi – recept krok 4
  • 6/10

    Ve větší míse utřeme dohladka 250 g změklého másla s 50 g světlého třtinového a 1 lžičkou vanilkového cukru.

    Koláč z dýně hokkaido s datlemi – recept krok 5
  • 7/10

    Postupně, za stálého šlehání, přidáme 3 vajíčka, 150 ml mléka, směs namočených datlí v pomeranči, 250 ml dýňového pyré, a nakonec pomalu přisypeme mouku s práškem do pečiva a kořením. Vše dokonale promícháme.

    Koláč z dýně hokkaido s datlemi – recept krok 6
  • 8/10

    Formu na koláč o průměru 22 cm vyložíme pečícím papírem, nalijeme do ní připravené těsto.

    Koláč z dýně hokkaido s datlemi – recept krok 7
  • 9/10

    V troubě předehřáté na 180 °C pečeme cca 50 minut (zapíchnutá špejle se nesmí mazat těstem).

    Koláč z dýně hokkaido s datlemi – recept krok 8
  • 10/10

    Podáváme se šlehačkou.

    Koláč z dýně hokkaido s datlemi – recept krok 9

Chtěli byste se o recept podělit se svými blízkými?

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík