Grilovaný losos s citronovým pepřem

Vytisknout
Grilovaný losos s citronovým pepřem

Použité koření:

Citronový pepř

Oblíbený ve Skandinávii na přípravu všech druhů ryb.

Číst více Vybrat balení

CITRONOVÝ PEPŘ

Originální ostřejší směs koření určená zejména na minutky z masa, na steaky, na rožněná a pečená masa, dále do gulášů, na zvěřinu. Výborně chutná v zeleninových salátech, zapečených těstovinách apod. Lze ji s úspěchem použít i při smažení a pečení ryb.

Obsahuje černý drcený pepř, citronovou kůru, cukr, sůl a bylinky.

GRILOVANÝ LOSOS S CITRONOVÝM PEPŘEM

Nejprve filet z lososa vykostíme , zbavíme kůže a nakrájíme na porce. Maso osolíme a sůl lehce vetřeme dlaní. Posypeme z jedné strany podle chuti směsí koření „Citronový pepř“, který opět do ryby lehce zatlačíme.

Dále si připravíme marinádu tak že smícháme 2,5dcl bílého vína s 1 dcl olivového oleje. Do pekáčku dáme marinádu, na kolečka nakrájený citron a na každé kolečko položíme jeden bobkový list. Do takto připravené marinády vložíme naporcované kusy lososa tak, že okořeněnou stranu dáme navrch. Necháme 1-2 hodiny v chladnu odležet.

Pak porce vyjmeme a grilujeme 4-5 minut po obou stranách. Podáváme s pečivem a vhodný je také čerstvý zeleninový salát.

Použité suroviny na 4 porce :

4 steaky lososa (nejlépe chlazeného ne mraženého), 250 ml bílého vína, směs koření „Citronový pepř“, 100 ml olivového oleje, 1 citron, 4 – 6 bobkových listů, sůl

Přílohy :

pečivo, čerstvý zeleninový salát

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík