Ingredience

Použité suroviny na 4 porce:

  • 8 - 12 středně velkých brambor (kolik kdo sní)
  • máslo nebo kvalitní olej
  • směs koření „Gurmánská sůl“ od Antonína

Na dip:

  • 250 ml zakysané smetany nebo bílého jogurtu
  • směs koření „Salát pikant“ od Antonína

Přílohy

  • zeleninové saláty, grilovaná masa

Použité koření:

Salát pikant

Univerzální směs do salátů, polévek, zapékaných pokrmů i kuřecího masa

Číst více Vybrat balení

Gurmánská sůl

Směs na dochucení hranolků, amerických brambor a omáček

Číst více Vybrat balení

Gurmánské brambory se smetanovým dipem

Vytisknout


Ať jich upečete kolik chcete, nikdy nezbydou.

15 min. příprava
30 min. pečení
4
  • 1/5

    Připravíme všechny ingredience.

    Gurmánské brambory - recept krok 1
  • 2/5

    Brambory i se slupkou dokonale kartáčkem omyjeme (počítáme 2-3 středně velké brambory na osobu, a i když dáte víc, stejně nikdy nezbydou), rozkrojíme napolovic a naskládáme na plech rozkrojenou stranou nahoru. Na každou polovinu brambory položíme malý tenký plátek másla (1 x 1 cm) nebo zakápneme kvalitním olejem a dle chuti posypeme směsí koření „Gurmánská sůl“.

    Gurmánské brambory - recept krok 2
  • 3/5

    Plech vložíme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme zhruba 30 minut. (Povrch brambor začne zlátnout a tvoří se na něm bubliny).

    Gurmánské brambory - recept krok 3
  • 4/5

    Smetanový dip připravíme smícháním 1 vrchovaté polévkové lžíce kořenící směsi „Salát pikant“ s 250 ml (jeden kelímek) zakysané smetany (lze použít i bílý jogurt), do kterého pečené brambory před konzumací namáčíme.

    Gurmánské brambory - recept krok 4
  • 5/5

    Podáváme jako hlavní chod se zeleninovými saláty nebo jako přílohu ke grilovaným masům.

    Gurmánské brambory - recept krok 5

Chtěli byste se o recept podělit se svými blízkými?

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík