Ingredience

Použité suroviny na 4-6 porcí:

  • 1 žemle (houska)
  • 1 dcl mléka
  • 1 větší cibule
  • 300 g hub
  • 150 g vařeného masa nebo uzeniny (lze nahradit masem sójovým)
  • sůl
  • máslo
  • 1 vrchovatá lžička směsi koření „Mletá masa“ od Antonína
  • 1 lžíce majoránky
  • 1 vejce
  • strouhanka
  • olej na smažení

Přílohy:

  • brambory, bramborová kaše nebo chléb, kyselá okurka

Použité koření:

Mletá masa

jemná směs na přípravu karbanátků a mletých nebo sekaných mas

Číst více Vybrat balení

Majoránka

Duryňská, "ze zahrádky", rychle sušená pro zachování aroma

Číst více Vybrat balení

Houbové karbanátky

Vytisknout


Výborný recept na zpracování hub.

30 min. 4-6
  • 1/5

    Připravíme si všechny ingredience.

    Houbové karbanátky - recept krok 1
  • 2/5

    Žemli si natrháme na kousky a zalijeme mlékem. Necháme rozmočit. Houby si nakrájíme na kousky velké cca 2 x 2 cm a odložíme stranou. Na pánvičce si rozehřejeme máslo a na něm lehce osmažíme cibulku. Přidáme houby nakrájené na kousky a podusíme do měkka.

    Houbové karbanátky - recept krok 2
  • 3/5

    Připravíme si mlýnek na maso a dobře vymačkanou žemli, podušené houby a uvařené maso (nebo maso sójové) si semeleme. Přidáme 1 vejce, 2 zarovnané lžičky soli, 1 lžíci majoránky, 1 vrchovatou lžičku směsi „Mletá masa“ a vše promícháme.

    Houbové karbanátky - recept krok 3
  • 4/5

    Pak postupně přidáváme strouhanku a dobře propracujeme. Těsto by se nemělo lepit, nesmí ale být ani příliš tuhé Z těsta pak mokrýma rukama tvarujeme karbanátky. Před smažením je ještě můžeme obalit ve strouhance, budou pak více křupavé.

    Houbové karbanátky - recept krok 4
  • 5/5

    Na pánvi si rozehřejeme olej a karbanátky zprudka smažíme dozlatova (celkem asi 10 minut).

    Jako přílohu podáváme brambory, bramborovou kaši, nebo chléb.

    Houbové karbanátky - recept krok 5

Chtěli byste se o recept podělit se svými blízkými?

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík