Ingredience

Použité suroviny na 4-6 porcí:

  • 1 žemle (houska)
  • 1 dcl mléka
  • 1 větší cibule
  • 300 g hub
  • 150 g vařeného masa nebo uzeniny (lze nahradit masem sójovým)
  • sůl
  • máslo
  • 1 vrchovatá lžička směsi koření „Mletá masa“ od Antonína
  • 1 lžíce majoránky
  • 1 vejce
  • strouhanka
  • olej na smažení

Přílohy:

  • brambory, bramborová kaše nebo chléb, kyselá okurka

Použité koření:

Majoránka

Duryňská, "ze zahrádky", rychle sušená pro zachování aroma

Číst více Vybrat balení

Houbové karbanátky

Vytisknout


Výborný recept na zpracování hub.

30 min. 4-6
  • 1/5

    Připravíme si všechny ingredience.

    Houbové karbanátky - recept krok 1
  • 2/5

    Žemli si natrháme na kousky a zalijeme mlékem. Necháme rozmočit. Houby si nakrájíme na kousky velké cca 2 x 2 cm a odložíme stranou. Na pánvičce si rozehřejeme máslo a na něm lehce osmažíme cibulku. Přidáme houby nakrájené na kousky a podusíme do měkka.

    Houbové karbanátky - recept krok 2
  • 3/5

    Připravíme si mlýnek na maso a dobře vymačkanou žemli, podušené houby a uvařené maso (nebo maso sójové) si semeleme. Přidáme 1 vejce, 2 zarovnané lžičky soli, 1 lžíci majoránky, 1 vrchovatou lžičku směsi „Mletá masa“ a vše promícháme.

    Houbové karbanátky - recept krok 3
  • 4/5

    Pak postupně přidáváme strouhanku a dobře propracujeme. Těsto by se nemělo lepit, nesmí ale být ani příliš tuhé Z těsta pak mokrýma rukama tvarujeme karbanátky. Před smažením je ještě můžeme obalit ve strouhance, budou pak více křupavé.

    Houbové karbanátky - recept krok 4
  • 5/5

    Na pánvi si rozehřejeme olej a karbanátky zprudka smažíme dozlatova (celkem asi 10 minut).

    Jako přílohu podáváme brambory, bramborovou kaši, nebo chléb.

    Houbové karbanátky - recept krok 5

Chtěli byste se o recept podělit se svými blízkými?

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík