Ingredience

Na korpus:

  • 5 vajec
  • 300 g polohrubé mouky
  • 300 g krupicového cukru
  • 170 ml oleje
  • 170 ml vlažné vody
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • 1 vrchovatá polévková lžíce směsi "Voňavé pečení s vanilkou"

 

Na krém:

  • 100 g krupicového cukru
  • 2 sáčky vanilkového pudinkového prášku
  • 1 sáček pravého vanilkového cukru
  • 500 ml mléka
  • 400 g másla
  • Čerstvé jahody (6-8 ks na krém, dle libosti na ozdobení)
  • Jahodová marmeláda na pomazání korpusu

Použité koření:

Voňavé pečení s vanilkou

Vyladěná směs na sladké pečení s 5% pravé Bourbonské vanilky.

Číst více Vybrat balení

Vanilkový cukr

Obsahuje 5% přírodní mleté Bourbon vanilky. Bez umělého vanilinu.

Číst více Vybrat balení

Jahodový dort

Vytisknout


Jednoduchýa lahodný dort s čerstvými jahodami.

20 min. příprava
45 min. pečení
8-12 kousků
  • 1/8

    Nejprve si připravíme ingredience na korpus.

    Jahodový dort - recept krok 1
  • 2/8

    Vejce vyšleháme do pěny a postupně, za stálého míchání přidáváme olej, vlažnou vodu a cukr.

    Jahodový dort - recept krok 2
  • 3/8

    Mouku smíchanou s práškem do pečiva a směsí „Voňavé pečení s vanilkou" pomalu vmícháme do tekutého základu.

    Jahodový dort - recept krok 3
  • 4/8

    Kulatou dortovou formu vymažeme máslem nebo vyložíme pečícím papírem, vlijeme do ní těsto a v troubě předehřáté na 200°C pečeme cca 45 minut (v horkovzdušné troubě 180°C cca 30 minut).

    Jahodový dort - recept krok 4
  • 5/8

    Připravíme si ingredience na krém.

    Jahodový dort - recept krok 5
  • 6/8

    Smícháme oba cukry s pudinkovým práškem, do kastrůlku o objemu cca 2 litry vlijeme mléko a pomalu přisypáváme za stálého míchání směs cukrů a pudinku, až je hmota bez hrudek. Opatrným zahříváním za stálého míchání přivedeme k varu a provařujeme cca 1 minutu, než krém zhoustne. Po vychladnutí přidáme změklé máslo a ručně metličkou prošleháme.

    Jahodový dort - recept krok 6
  • 7/8

    Upečený korpus rozřízneme podélně na tři díly (placky). Spodní díl potřeme vrstvou marmelády a třetinou krému. Na krém přitiskneme druhou placku. Opět mažeme marmeládou a druhou třetinou krému, na který položíme třetí díl korpusu. Ze zbylé třetiny krému odebereme jednu třetinu, kterou potřeme horní část dortu. Do zbytku krému vmícháme omyté rozmačkané jahody a potřeme tímto jahodovým krémem okraje.

    Jahodový dort - recept krok 7
  • 8/8

    Celý dort pak dozdobíme čerstvými jahodami dle fantazie.

    Jahodový dort - recept krok 8

Chtěli byste se o recept podělit se svými blízkými?

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík