Jemně mletá sušená poupata hřebíčkovce s úžasným aróma
Číst více Vybrat baleníIngredience
Použité suroviny na 2 plechy:
- 500 g hladké mouky
- 250 g cukru krystal
- cukr moučka na obalení
- 250 g tuku (Hera, máslo)
- 120 g mletých vlašských oříšků
- 70 g kakaa Holandského typu
- 2 vejce
- skořice mletá
- nové koření mleté
- hřebíček mletý
Kakaové pracny
Dva plechy tradičních kakaových pracen dle našeho rodinného receptu.
60 min. i s pečením | 2 pechy |
-
1/5
Utřeme 250 g změklého tuku (máslo, Hera) s 250 g cukru krystal a 2 vejci. Přidáme 120 g mletých vlašských oříšků, 70 g kakaa, 500 g hladké mouky a pro chuť půl lžičky mleté skořice, půl lžičky mletého nového koření a půl lžičky mletého hřebíčku.
-
2/5
Vypracujeme hladké těsto a necháme odležet v chladu (minimálně 24 hodin).
-
3/5
Formičky na pracny zlehka vytřeme tukem a plníme těstem zhruba do jedné poloviny.
-
4/5
Naplněné formičky dáme na plech a pečeme v troubě předehřáté na 160°C. Při pečení těsto pěkně vyskočí a vyplní formičky. Doba pečení je 5 až 10 minut.
-
5/5
Upečené pracny hned! po vyndání z trouby vyklepneme z formiček a ještě horké obalujeme v moučkovém cukru.