Ingredience

Použité suroviny na 2 plechy:

  • 500 g hladké mouky
  • 250 g cukru krystal
  • cukr moučka na obalení
  • 250 g tuku (Hera, máslo)
  • 120 g mletých vlašských oříšků
  • 70 g kakaa Holandského typu
  • 2 vejce
  • skořice mletá
  • nové koření mleté
  • hřebíček mletý

Použité koření:

Hřebíček mletý

Jemně mletá sušená poupata hřebíčkovce s úžasným aróma

Číst více Vybrat balení

Nové koření mleté

Jemně mleté do sladkého pečiva i slaných pokrmů

Číst více Vybrat balení

Skořice mletá (Indonésie)

Nejkvalitnější indonéská skořice s krásně sladkou chutí a vůní

Číst více Vybrat balení

Kakaové pracny

Vytisknout


Dva plechy tradičních kakaových pracen dle našeho rodinného receptu.

60 min. i s pečením 2 pechy
  • 1/5

    Utřeme 250 g změklého tuku (máslo, Hera) s 250 g cukru krystal a 2 vejci. Přidáme 120 g mletých vlašských oříšků, 70 g kakaa, 500 g hladké mouky a pro chuť půl lžičky mleté skořice, půl lžičky mletého nového koření a půl lžičky mletého hřebíčku.

    Kakaové pracny - recept krok 1
  • 2/5

    Vypracujeme hladké těsto a necháme odležet v chladu (minimálně 24 hodin).

    Kakaové pracny - recept krok 2
  • 3/5

    Formičky na pracny zlehka vytřeme tukem a plníme těstem zhruba do jedné poloviny.

    Kakaové pracny - recept krok 3
  • 4/5

    Naplněné formičky dáme na plech a pečeme v troubě předehřáté na 160°C. Při pečení těsto pěkně vyskočí a vyplní formičky. Doba pečení je 5 až 10 minut.

    Kakaové pracny - recept krok 4
  • 5/5

    Upečené pracny hned! po vyndání z trouby vyklepneme z formiček a ještě horké obalujeme v moučkovém cukru.

    Kakaové pracny - recept krok 5

Chtěli byste se o recept podělit se svými blízkými?

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík