Ingredience

Použité suroviny na 4 porce:

  • 1 středně velká cibule (ideálně šalotka)
  • 7 středně velkých, čerstvých mrkví
  • 1 lžíce oleje nebo másla
  • 5 – 7 stroužků česneku
  • 1 lžička soli
  • 1 vrchovatá lžička „Koriandr mletý
  • 3 lžíce bílého octa
  • 4 lžíce oleje (ideálně lahůdkového dýňového, olivového, rýžového, …dle chuti)
  • „Cayenský pepř mletý“ od Antonína dle chuti
  • 1 ½ lžíce třtinového (přírodního) cukru

Použité koření:

Koriandr mletý

Na orientální i evropskou kuchyni

Číst více Vybrat balení

Korejský salát

Vytisknout


Netradiční, ale velmi chutné spojení koriandru a mladé mrkve v salátu z Koreje, který je výborný jak samotný, tak i jako příloha.

15 min. příprava
4-5 hod. chlazení
4
  • 1/5

    Na 1 lžíci másla nebo oleje osmažíme dozlatova 1 nadrobno nakrájenou, středně velkou cibuli (ideálně šalotku).

    Korejský salát - recept krok 1
  • 2/5

    7 středně velkých čerstvých mrkví očistíme a nastrouháme nahrubo do 2- litrové mísy na co nejdelší proužky.

    Korejský salát - recept krok 2
  • 3/5

    Přidáme osmaženou cibulku, 5 - 7 najemno utřených stroužků česneku, 1 vrchovatou lžičku mletého koriandru, 4 lžíce kvalitního ochuceného oleje (ideálně dýňový, olivový, …), 3 lžíce bílého octa, 1 lžičku soli, 1 ½ lžíce třtinového (přírodního) cukru a dle chuti cayenský pepř.

    Korejský salát - recept krok 3
  • 4/5

    Vše ručně promícháme, zakryjeme potravinářskou fólií a dáme na 4 - 5 hodin (NUTNÉ) do lednice rozležet.

    Korejský salát - recept krok 4
  • 5/5

    Podáváme chlazené samotné, ozdobené snítkou čerstvého koriandru, nebo jako přílohu ke grilovaným masům.

    Korejský salát - recept krok 5

Chtěli byste se o recept podělit se svými blízkými?

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík