Ingredience

Použité suroviny na 4-6 porcí:

lžíce – rovná polévková lžíce
lžička – rovná čajová lžička

  • 300 g kuřecích prsou
  • 75 g klobásy (typ „Chorizo“)
  • 1 větší cibule
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 červená a 1 zelená paprika
  • 2 stroužky česneku
  • 2 řapíky celeru
  • 400 g rajčat
  • 1-2 chilli papričky jalapeno
  • 250 g dlouhozrnné rýže
  • 500 ml kuřecího vývaru
  • 1 lžíce směsi koření Kreolská směs
  • 2 lžička soli
  • hrst nadrobno nasekané zelené petržele

Použité koření:

Kreolská směs

Jemně pikantní jihoamerická směs na jambalayu, kuře, rybu i rizota.

Číst více Vybrat balení

Kreolská Jambalaya

Vytisknout


Jambalaya je výborné jídlo tradiční cajunské kuchyně, které připravíte v jedné pánvi a ktéré po uvaření velmi rychle mizí :)

15 min. příprava
50 min. vaření
4-6
  • 1/7

    Ve větší a hlubší pánvi na 3 lžíce oleje necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli s nahrubo nasekanými 2 stroužky česneku.

    Kreolská Jambalaya – recept krok 1
  • 2/7

    300 g kuřecích prsou nakrájíme na nudličky (3x1x1 cm), přidáme do pánve, zprudka orestujeme (5-8 minut), přidáme 1 lžíci směsi „Kreolská“, promícháme a 1 minutu necháme za stálého míchání rozvonět.

    Kreolská Jambalaya – recept krok 2
  • 3/7

    Ke směsi přisypeme na kousky (1x1x0,5 cm) nakrájené chorizo, obě papriky, 2 řapíky celeru a 1-2 jalapeno chilli papričky (dle chuti s nebo bez semínek) a za stálého míchání 2 minuty smažíme.

    Kreolská Jambalaya – recept krok 3
  • 4/7

    Přidáme 250 g dlouhozrnné rýže, promícháme a lehce osmahneme (cca 2 min.)

    Kreolská Jambalaya – recept krok 4
  • 5/7

    Přihodíme 400 g nadrobno nakrájených rajčat, 1 lžičku soli a za občasného promíchání necháme 5 minut provařit.

    Kreolská Jambalaya – recept krok 5
  • 6/7

    Podlijeme 500 ml kuřecího vývaru, promícháme a pod pokličkou na mírném ohni necháme rýži změknout (cca 20 minut).

    Tokáň - recept krok 6
  • 7/7

    Když je hotovo, dosolíme dle chuti, promícháme a necháme pod pokličkou 5 minut dojít. Promícháme s nasekanou zelenou petrželkou a podáváme.

    Kreolská Jambalaya – recept krok 7

Chtěli byste se o recept podělit se svými blízkými?

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík