Kreolské maso

Vytisknout
Kreolské maso

Použité koření:

Kreolská směs

Jemně pikantní jihoamerická směs na jambalayu, kuře, rybu i rizota.

Číst více Vybrat balení

KREOLSKÁ SMĚS

Kreolská kuchyně má své kořeny v karibské oblasti (střední Amerika). Vyznačuje se především mícháním stylů i chutí různých kultur jako africká, španělská, francouzská a mexická. Má v oblibě rybí a kuřecí maso, kořeněné, ale nepříliš ostré chutě a jednoduchou, nekomplikovanou přípravu.

Kreolská směs obsahuje cibuli, kurkumu, cumin, koriandr, pískavici, bílý pepř, hřebíček a sůl. Je to jemně pikantní, aromatická směs, která se výborně hodí na rybí, kuřecí nebo krůtí maso. Dobře se kombinuje se smetanovými a sýrovými omáčkami.

KREOLSKÉ MASO

500 g kuřecích prsíček lehce naklepeme a nakrájíme na tenké nudličky. Omytou a osušenou cuketu nakrájíme na kolečka o síle asi 3 mm.

Do misky si připravíme marinádu: smícháme 200 ml bílého jogurtu s 1 lžící olivového oleje, 1 – 2 kávovými lžičkami koření Kreolská směs a solí. Do marinády dáme maso, promícháme a necháme v chladu odpočinout alespoň 20 minut.

Na hlubší pánvi rozpálíme olej a za stálého míchání opékáme marinované maso. To potrvá asi 7 minut. Na druhé pánvi, na velmi malém množství oleje, opečeme plátky cukety z obou stran, kterými obložíme hotové maso. Solíme až po upečení.

Podáváme s rýžovými nudlemi, nebo zeleninovým salátem.

Použité suroviny na 4 porce :

500 g kuřecích prsíček, 1 menší cuketa, 200 ml bílého jogurtu, olivový olej, směs koření „Kreolská směs", sůl, olej na smažení

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík