Kuře načerveno

Vytisknout
Kuře načerveno

Použité koření:

Grilovací

Klasická papriková směs na přípravu mas.

Číst více Vybrat balení

GRILOVACÍ

Směs mletého koření určená pro grilování, pečení a smažení kuřat a ostatních druhů mas. Je složena ze sladké papriky, chilli, cibule, pepře, česneku, oregana, nového koření, koriandru, hořčice, šalvěje, kmínu a soli. Zpravidla před grilováním 1 – 3 lžičky směsi smícháme s 1 – 2 lžícemi oleje a maso (zhruba o hmotnosti 1 kg) potíráme. Při pečení se vytváří zlatohnědá kůrka. Směs je vhodná též na masové rolády, do sekané i na pečené a grilované ryby. Můžeme jí dochutit dušená masa, zapékané pokrmy z masa, zeleniny s rýží či brambory.

Je jen velice málo receptů, které po odzkoušení zařadíme do „svého“ receptáře. Vyjímečnost této směsi koření, způsobu přípravy a chuťových kvalit pokrmu řadí tento recept mezi nejlepší.

Typické použití pro tuto směs je recept na :

KUŘE NAČERVENO

Kuře s kůží rozdělíme na menší porce. (Nejprve oddělíme stehna a křídla a rozdělíme je v kloubech. Potom oddělíme prsa od hřbetu a sekáčkem nebo nožem je napříč rozdělíme na několik menších kousků.) Naporcované kuře potřeme směsí, kterou jsme připravili smícháním 1 lžíce oleje a 1 lžičky směsi koření „Grilovací“. Na 15 minut dáme odležet.

Do většího kastrolu dáme olej (asi 5 lžic) a do horkého oleje vložíme kuře. Smažíme na prudkém ohni několik minut. Kousky kuřete stále mícháme a obracíme. Vodu, kterou maso pustí necháme vysmažit. Až zbude v kastrolu jen syčící omastek, přilijeme 2 lžíce octa a opět ho necháme vysmažit. Podlijeme vodou (asi tolik, aby bylo maso ponořené) a přibližně 10 minut vaříme maso na prudkém ohni. Potom přidáme 3 lžíce sojové omáčky, 1 lžičku směsi koření „Grilovací“, 3 lžičky krupicového cukru a 1/2 lžičky soli, oheň ztlumíme a kastrol přikryjeme pokličkou. Dusíme ještě asi 10 minut, než kuře změkne a zčervená. Většina vody se odpaří a na dně kastrolu zbude právě tolik šťávy, kolik je potřeba k přelití porcí.

Podáváme s rýží, bramborem či bramborovou kaší, popřípadě s chlebem.

Použité suroviny na 4 porce :

1 celé kuře, olej, směs koření „Grilovací“, 2 lžíce octa, 3 lžíce sojové omáčky, 3 lžičky krupicového cukru, sůl

přílohy :
rýže, brambory či bramborová kaše, chléb

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík