Kuře "So-Pa-Ke"

Vytisknout
Kuře "So-Pa-Ke"

Použité koření:

Čína

Ostrá směs čínského typu bez glutamanu na minutky z masa a zeleniny.

Číst více Vybrat balení

ČÍNA

Čínské koření je směs ostřejší chuti, vhodná do pokrmů čínské kuchyně. Obsahuje papriku, chilli, pískavici, bazalku, muškátový ořech, kurkumu, CELER a sůl (28%). Lze jí kořenit minutky, rožněná jídla, kuře, ryby, králíka, vepřové maso, kuličky z  mletého masa, guláš apod. Je vhodná i do ostřejších salátů z bílého nebo pekingského zelí. Na 4 porce pokrmu dáváme 2-3 lžičky směsi podle chuti. Čínská kuchyně využívá vždy složité směsi surovin – masa, hojně zeleniny, hub, koření, ořechů, mandlí, oleje a sádla, vajec, ústřicové a sójové omáčky, rýžového vína, pálenky aj. A každý čínský kuchař vaří jinak: podle svého citu a fantazie. Nejdůležitější je, aby jídlo bylo chutné a dobře vypadalo.



KUŘE "SO-PA-KE"

Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky (cca 2x2cm), přidáme 2-3 čajové lžičky směsi koření „Čína“, smícháme s 1 polévkovou lžící škrobu (Solamyl), 1 kávovou lžičkou soli a 2 polévkovými lžícemi sladké sójové omáčky. Vše dobře promícháme a necháme v lednici odležet cca 4 – 24 hodin.

Před vlastní přípravou si opražíme větší hrst (asi 50 g) neslaných kešu oříšků, nakrájíme papriky na cca 2x2cm (když byly na zahrádce, osvědčily se pro zpestření i ředkvičky, pórek, řapíkatý celer, vše nakrájené na kolečka)

Nejlépe ve wok pánvi rozpálíme olej a orestujeme chilli papričky (kdo rád ostré, ponechá je, jinak je vyndáme), vložíme naložené maso, rychle osmahneme (3-4 min.) a vyndáme z pánve stranou. Do téže pánve dáme papriky (ředkvičky, pórek, řapíkatý celer) 1 lžíci sójové omáčky, lžičku škrobu a krátce orestujeme (2 min.). Přidáme maso, orestované kešu oříšky, podlijeme 1 dcl vody nebo vývaru, promícháme a 1 min. povaříme.
Podáváme s rýží (přírodní, karí nebo šafránovou).

A proč název So-pa-ke? To je základ variabilního receptu: SOjová omáčka, PAprika, KEšu oříšky.

Použité suroviny:

K naložení:
0,4 kg kuřecích prsou, směs koření „Čína“, 1 polévková lžíce škrobu (Solamylu), 2 polévkové lžíce sladké sójové omáčky, sůl

Na vlastní přípravu:
50 g neslaných kešu, 1 paprika červená, 1 paprika zelená, 2 chilli papričky, 1 lžička škrobu, 1 polévková, lžíce sladké sójové omáčky, olej na smažení

Přílohy:
rýže (přírodní, karí nebo šafránová)

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík