Ingredience

Suroviny na 4 porce:

  • 12 kuřecích paliček nebo ¾ kg kuře nasekané na kousky (4x4  cm)
  • 6 lžic oleje nebo „ghí“
  • 2-3 lžíce „Vindaloo másala“ od Antonína
  • 75 ml červeného vinného octa (pozor, vinný ocet není aceto balsamico)
  • 2 nadrobno nakrájené větší cibule
  • 6 nadrobno nakrájených stroužků česneku
  • 20 g nadrobno nakrájeného zázvoru
  • 4 nadrobno nakrájená rajčata
  • 3-10 „Chilli papričky malé“ (dle chuti)
  • 1-2 lžičky třtinového cukru (dle chuti)
  • sůl

Přílohy:

  • čerstvá nať koriandru, rýže basmati, placka „Nan“

Použité koření:

Vindaloo másala

Směs koření k přípravě indického pokrmu "Kuře Vindaloo".

Číst více Vybrat balení

Chilli papričky malé

Odrůda Bird's Eye, jedna z nejoblíbenějších ostrých chilli papriček

Číst více Vybrat balení

Kuře Vindaloo

Vytisknout


Jemnější verze populárního indického pokrmu Vindaloo, který bude pálit jen tak, jak budete chtít. My jsme si Vindaloo zamilovali!

30 min. příprava
60 min. vaření
4
  • 1/9

    Připravíme si marinádu. Rozpálíme menší pánev a nasucho opražíme 2-3 lžíce směsi „Vindaloo másala“ (cca 1-2 minuty, musí se jen rozvonět a ne spálit).

    Kuře vindaloo - recept krok 1
  • 2/9

    Sundáme z plotny, přesypeme do skleněné misky, zalijeme 75 ml červeného vinného octa, přidáme lžičku soli (pokud je potřeba, rozředíme trochou vody).

    Kuře vindaloo - recept krok 2
  • 3/9

    Touto marinádou v misce obalíme kousky kuřete. Marinujeme v chladu minimálně 4 hodiny, ideálně přes noc.

    Kuře vindaloo - recept krok 3
  • 4/9

    Ve větší, hlubší silnostěnné pánvi rozpálíme 6 lžic oleje (v ideálním případě „ghí“, tedy přepuštěného másla) a necháme zesklovatět cibuli, česnek spolu se zázvorem a chilli papričkami.

    Kuře vindaloo - recept krok 4
  • 5/7

    Když je hotovo, olej slijeme, cibuli a česnek dáme stranou a použitý olej s chilli papričkami opět nalijeme do pánve a rozpálíme.

    Kuře vindaloo - recept krok 5
  • 6/9

    Zprudka orestujeme marinované kousky kuřete ze všech stran do zlatova.

    Kuře vindaloo - recept krok 6
  • 7/9

    Přidáme do pánve zpět česnek s cibulí, zbytek marinády, rajčata, 200 ml vody, třtinový cukr, dle chuti sůl...

    Kuře vindaloo - recept krok 7
  • 8/9

    … a za občasného míchání dusíme pod pokličkou, dokud kuře nezměkne (cca 45 minut).

    Kuře vindaloo - recept krok 8
  • 9/9

    Podáváme posypané nadrobno nasekaným zeleným koriandrem s dušenou rýží basmati nebo plackou „Nan“

    Kuře vindaloo - recept krok 9

Chtěli byste se o recept podělit se svými blízkými?

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík