Směs koření k přípravě indického pokrmu "Kuře Vindaloo".
Číst více Vybrat baleníIngredience
Suroviny na 4 porce:
- 12 kuřecích paliček nebo ¾ kg kuře nasekané na kousky (4x4  cm)
- 6 lžic oleje nebo „ghí“
- 2-3 lžíce „Vindaloo másala“ od Antonína
- 75 ml červeného vinného octa (pozor, vinný ocet není aceto balsamico)
- 2 nadrobno nakrájené větší cibule
- 6 nadrobno nakrájených stroužků česneku
- 20 g nadrobno nakrájeného zázvoru
- 4 nadrobno nakrájená rajčata
- 3-10 „Chilli papričky malé“ (dle chuti)
- 1-2 lžičky třtinového cukru (dle chuti)
- sůl
Přílohy:
- čerstvá nať koriandru, rýže basmati, placka „Nan“
Kuře Vindaloo
Jemnější verze populárního indického pokrmu Vindaloo, který bude pálit jen tak, jak budete chtít. My jsme si Vindaloo zamilovali!
30 min. příprava 60 min. vaření |
4 |
-
1/9
Připravíme si marinádu. Rozpálíme menší pánev a nasucho opražíme 2-3 lžíce směsi „Vindaloo másala“ (cca 1-2 minuty, musí se jen rozvonět a ne spálit).
-
2/9
Sundáme z plotny, přesypeme do skleněné misky, zalijeme 75 ml červeného vinného octa, přidáme lžičku soli (pokud je potřeba, rozředíme trochou vody).
-
3/9
Touto marinádou v misce obalíme kousky kuřete. Marinujeme v chladu minimálně 4 hodiny, ideálně přes noc.
-
4/9
Ve větší, hlubší silnostěnné pánvi rozpálíme 6 lžic oleje (v ideálním případě „ghí“, tedy přepuštěného másla) a necháme zesklovatět cibuli, česnek spolu se zázvorem a chilli papričkami.
-
5/7
Když je hotovo, olej slijeme, cibuli a česnek dáme stranou a použitý olej s chilli papričkami opět nalijeme do pánve a rozpálíme.
-
6/9
Zprudka orestujeme marinované kousky kuřete ze všech stran do zlatova.
-
7/9
Přidáme do pánve zpět česnek s cibulí, zbytek marinády, rajčata, 200 ml vody, třtinový cukr, dle chuti sůl...
-
8/9
… a za občasného míchání dusíme pod pokličkou, dokud kuře nezměkne (cca 45 minut).
-
9/9
Podáváme posypané nadrobno nasekaným zeleným koriandrem s dušenou rýží basmati nebo plackou „Nan“