Ingredience

Použité suroviny na 4-6 porcí:

  • 600 g kuřecích prsou
  • sůl
  • směs koření „Karí – Indický typ“
  • 1 lžíce Solamylu
  • olej
  • 2 větší cibule (Někdy můžeme spolu s cibulkou přidat i nakládané žampiony)
  • 1 smetana ke šlehání (250 ml)
  • 1 lžíce sojové omáčky

Přílohy:

  • rýže, hranolky, opečené brambory
  • zeleninová obloha

Použité koření:

Kari - indický typ

Tradiční kari do pokrmů z rýže, masa, zeleniny, vhodné i do omáček.

Číst více Vybrat balení

Kuřecí prsa na kari se smetanou

Vytisknout


30 min. 4
  • 1/5

    Připravíme si všechny ingredience.

    Kuřecí prsa na kari - recept krok 1
  • 2/5

    Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme 1 lžičkou soli, promícháme s 1 lžící směsi koření „Karí – Indický typ“ a 1 lžící bramborového škrobu (Solamylu).

    Kuřecí prsa na kari - recept krok 2
  • 3/5

    Zprudka opečeme na cca 5 lžících oleje a přidáme 2 nahrubo na kolečka nakrájené větší cibule, 1 lžíci sójové omáčky a smažíme, dokud cibulka nezesklovatí.

    Kuřecí prsa na kari - recept krok 3
  • 4/5

    Zalijeme smetanou a na mírném ohni chvilku povaříme do zhoustnutí. Dle chuti dosolíme.

    Kuřecí prsa na kari - recept krok 4
  • 5/5

    Podáváme s rýží, hranolkami nebo opečeným bramborem. Jako přílohu zeleninovou oblohu.

    Kuřecí prsa na kari - recept krok 5

Chtěli byste se o recept podělit se svými blízkými?

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík