Maďarské kyselo z dýně Hokaido

Vytisknout
Maďarské kyselo z dýně Hokaido

Použité koření:

Paprika sladká maďarská

Nejkvalitnější z maďarských paprik ASTA 180

Číst více Vybrat balení

Kopr

Aromatické výhonky sušené ihned po utržení

Číst více Vybrat balení

Paprika sladká maďarská

Paprika patří mezi základní jednodruhová koření a neobejde se bez ní prakticky žádná kuchyně. Naše paprika sladká maďarská má barevnost 180 ASTA, pochází ze Szögedi a patří mezi nejkvalitnější, jaké se na trhu dají sehnat. Je výborná na tepelnou úpravu a zvláště na dobarvení pokrmů, protože za tepla dokáže uvolnit více barviva, než jiné druhy paprik. Samozřejmá je výrazná, sladká chuť a nádherně červená barva.

Existuje velké množství receptů na krémové polévky z dýně Hokaido. My vám dnes přinášíme netradiční a přesto vynikající recept na nikoliv krémové, ale nudličkové:

Maďarské kyselo z dýně Hokaido

Hokaido dýni omyjeme (používá se i se slupkou), rozpůlíme a vydlabeme semínka. Čistou dužninu nastrouháme na jemném struhadle (optimální je průměr jako špagety) na co nejdelší nudličky.

Slaninu s cibulí nakrájíme na malé kostičky a na másle ve dvoulitrovém hrnci osmažíme dozlatova. Když je hotovo, zaprášíme osmaženou slaninu a cibuli 1 vrchovatou lžící maďarské sladké papriky, přidáme lžičku kopru a vše velmi krátce (půl minuty) za stálého míchání orestujeme.

Přilijeme 0,5 litru vody s rozmíchanou lžičkou soli, dvěma lžičkami octa a 1-2 lžičkami cukru (jak to kdo má rád kyselé) a přisypeme nastrouhanou dýni. Vše dobře promícháme, přivedeme k varu a 5 - 10 minut vaříme na mírném ohni (dýně Hokaido velice rychle měkne). Když je hotovo, přilijeme smetanu a přidáme na kolečka nakrájenou čabajskou klobásu, promícháme, znovu přivedeme k varu a odstavíme z plotny.

Podáváme s čerstvým pečivem nebo samotnou.

Použité suroviny:

  • 1 kg dýně Hokaido
  • 1vrchovatá lžíce papriky sladké maďarské od Antonína
  • 1 lžíce másla
  • 1větší cibule
  • 100g slaniny
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička kopru od Antonína
  • 2 lžičky octa
  • 1-2 lžičky cukru (podle chuti)
  • 200ml smetany
  • 1 čabajská klobása

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík