Ingredience

Použité suroviny na 4 porce:

  • 1 kg dýně hokaido
  • 1 vrchovatá lžíce papriky sladké maďarské od Antonína
  • 1 lžíce másla
  • 1 větší cibule
  • 100 g slaniny
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička kopru od Antonína
  • 2 lžičky octa
  • 1-2 lžičky cukru (podle chuti)
  • 200 ml smetany
  • 1 čabajská klobása

Použité koření:

Paprika sladká maďarská

Nejkvalitnější ze sladkých maďarských paprik (ASTA 180) ze Szegedi

Číst více Vybrat balení

Kopr

Aromatické, krásně zelené koncové výhonky sušené ihned po utržení

Číst více Vybrat balení

Maďarské kyselo z dýně hokaido

Vytisknout


Existuje velké množství receptů na krémové polévky z dýně hokaido. My vám dnes přinášíme netradiční a přesto vynikající recept na nikoliv krémové, ale nudličkové maďarské kyselo.

25 min. 4
  • 1/4

    Hokaido dýni omyjeme (používá se i se slupkou), rozpůlíme a vydlabeme semínka. Čistou dužninu nastrouháme na jemném struhadle (optimální je průměr jako špagety) na co nejdelší nudličky.

    Maďarské kyselo - recept krok 1
  • 2/4

    Slaninu s cibulí nakrájíme na malé kostičky a na másle ve dvoulitrovém hrnci osmažíme dozlatova. Když je hotovo, zaprášíme osmaženou slaninu a cibuli 1 vrchovatou lžící maďarské sladké papriky, přidáme lžičku kopru a vše velmi krátce (půl minuty) za stálého míchání orestujeme.

    Maďarské kyselo - recept krok 2
  • 3/4

    Přilijeme 0,5 litru vody s rozmíchanou lžičkou soli, dvěma lžičkami octa a 1-2 lžičkami cukru (jak to kdo má rád kyselé) a přisypeme nastrouhanou dýni. Vše dobře promícháme, přivedeme k varu a 5 minut vaříme na mírném ohni (dýně hokaido velice rychle měkne).

    Maďarské kyselo - recept krok 3
  • 4/4

    Když je hotovo, přilijeme smetanu a přidáme na kolečka nakrájenou čabajskou klobásu, promícháme, znovu přivedeme k varu a odstavíme z plotny.

    Maďarské kyselo - recept krok 4

Chtěli byste se o recept podělit se svými blízkými?

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík