Mandlová vepřová pečeně

Vytisknout
Mandlová vepřová pečeně

Použité koření:

Pečená masa

Směs vhodná na pečení nejen prorostlejšího masa.

Číst více Vybrat balení

PEČENÁ MASA

Jemně mletá směs koření. Je složena ze sušené cibule, hřebíčku, jalovce, nového koření, černého pepře, skořice, tymiánu, hořčice a soli. Určená především k tučnějším masům - plněnému bůčku, do masových rolád, na hovězí, skopové a jehněčí pečeně, ke zvěřině, ale i k obměně při pečení krůt, kuřat a přípravě minutek.

Typické použití pro tuto směs je recept na :

MANDLOVÁ VEPŘOVÁ PEČENĚ

Do 2 mističek dáme samostatně mandle a rozinky. Přelijeme (spaříme) vroucí vodou a necháme 3 – 5 minut odležet. Madle oloupeme a vodu z rozinek slijeme. Do mixeru vložíme oloupané mandle a rozinky, přidáme šťávu z 1 citronu, 2 lžičky soli , 2 lžičky směsi koření „Pečená masa“ a 5 lžic oleje. Mixujeme, až se mandle rozdrtí a vznikne řidší kašovitá hmota. Vepřové maso opláchneme studenou vodou a umixovanou marinádu vetřeme do masa (chvíli to trvá). Dle možností maso necháme v chladnu odležet (24 hodin). Několikrát během marinování obrátíme.

Maso přendáme do pekáče podlijeme vodou, přidáme 2 střední nakrájené cibule, přikryjeme a vložíme do rozpálené trouby. Asi 15 minut pečeme na maximum (aby se povrch masa „zatáhl“ a maso uvnitř zůstalo šťavnaté) , potom asi 2 hodiny (dle velikosti masa a typu trouby) při 200 °C. Při pečení maso podléváme vodou a poléváme výpekem.

Ke konci odkryjeme a pečeme ještě tak dlouho, až povrch masa zrůžoví a výpek z masa (s cibulkou a marinádou) se změní v „sos“, vhodný k přelití porcí masa na talíři.

Podáváme s knedlíkem a

Vařeným zelím :

Na sádle nebo oleji osmahneme do růžova 1 nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme sklenici sterilovaného zelí, zalijeme vodou (zelí musí být ponořené), přidáme 1 lžičku drceného kmínu a vaříme na mírném ohni pod pokličkou asi 30 minut. Osladíme asi 5 lžičkami krystalového cukru (dle chuti) a v případě potřeby dosolíme. Zahustíme 1 větším nastrouhaným syrovým bramborem a necháme krátce přejít varem.

Použité suroviny :

vepřové maso (pečeně, bůček, krkovice apod.), 2 střední cibule

na marinádu :
100 g mandlí, 100 g rozinek, 1 citron, olej, směs koření „Pečená masa“, sůl

na zelí :
1 sklenice sterilovaného zelí, olej nebo sádlo na smažení, 1 střední cibule, 1 lžička drceného kmínu, cukr (krystal), sůl, 1 syrový brambor

přílohy :
knedlíky

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík