Masové výpečky

Vytisknout
Masové výpečky

Použité koření:

Králík

Po česneku vonící směs na králíka nebo kuře.

Číst více Vybrat balení

KRÁLÍK

Univerzální, velmi složitá a vyvážená směs koření určená zejména pro přípravu králíka. Obsahuje česnek, pepř, nové koření, bobkový list, jalovec, tymián, zázvor, koriandr, rozmarýn, šalvěj, kmín a mnoho dalších druhů koření. Používáme asi 2 - 4 lžičky na 1 kg masa – podle chuti. Výborně se hodí také na zvěřinu, kuře (kuře na česneku), krůtu, husu i kachnu, na hovězí, vepřovou nebo skopovou pečeni apod.

Jednoduchý a univerzální recept na zpracování mnoha druhů mas.

MASOVÉ VÝPEČKY

600 g skopového, vepřového i hovězího masa, krůtích stehen, klokaního masa nebo zvěřiny, je-li potřeba, odblaníme, vykostíme, zbavíme přebytečného tuku nebo loje a nakrájíme přes vlákno na kostičky. Ty potom minimálně na 1 den naložíme do marinády, kterou připravíme smícháním cca 3 – 5 lžic oleje (nebo sádla, másla a nebo všech tří tuků dohromady), 1 lžičky soli, 1 – 2 prolisovaných stroužků česneku, 1 nadrobno nakrájené cibule a 1 lžíce směsi koření „Králík“.

Maso přendáme na pekáč, zalijeme vodou (maso musí být vodou přikryté) a odkryté dusíme za stálého dolévání vody. Když je maso měkké necháme vodu vysmahnout až na sos a lehce opečeme.

Podáváme dle chuti a fantazie s chlebem, zelím a knedlíky, bramborem, rýží apod.

Použité suroviny na 4 porce:

600 g masa (skopové, vepřové, hovězí, krůtí, klokaní, zvěřina apod.), 3 – 5 lžic oleje (sádla, másla), sůl, 2 stroužky česneku, 1 střední cibule, směs koření „Králík“

přílohy:
chléb, zelí a knedlíky, brambory, rýže apod.

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík