Ingredience

Použité suroviny na dva plechy (40-50 ks):

Použité koření:

Skořicový cukr

Směs nejkvalitnější indonéské mleté skořice a třtinového cukru.

Číst více Vybrat balení

Palmeritas

Vytisknout


Dnešní, velice jednoduchý, recept je Antonínovou variací tradiční španělské sladkosti z listového těsta, kterou děti milují, rády pomáhají při její výrobě a která se báječně hodí i k odpolední kávě. Tradičně se používá pouze bílý cukr, ale chuťově neméně dobré jsou i varianty se skořicí, třtinovým cukrem nebo čokoládou.

30 min. příprava
2 x 10-15 min. pečení
2 plechy (cca 40 ks)
  • 1/6

    Listové těsto si rozdělíme na 2 poloviny a každou postupně vyválíme na obdélník cca 30 x 40 cm o tloušťce 2-3 mm.

    Palmeritas – recept krok 1
  • 2/6

    Každý obdélník posypeme rovnoměrně 40 g cukru krystal a 1 lžičkou skořicového cukru a které válečkem lehce do těsta zatlačíme.

    Palmeritas – recept krok 2
  • 3/6

    Obdélník si opticky rozdělíme na 2 poloviny a těsto směrem od kratších okrajů obdélníku srolujeme ke středu. Vznikne „spojená dvojroláda“ (na průřezu je vidět písmeno C), kterou dáme na 15 minut zchladit do lednice. Totéž uděláme s druhou polovinou těsta.

    Palmeritas – recept krok 3
  • 4/6

    Dvojroládu nakrájíme na 5-7 mm široké kousky, které položíme na plech s pečícím papírem. Palmeritas lehce potřeme žloutkem rozšlehaným s 2 lžícemi mléka, lehce posypeme 10 g cukru krystal.

    Palmeritas – recept krok 4
  • 5/6

    Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 10-15 minut, až jsou krásně zlaté.

    Palmeritas – recept krok 5
  • 6/6

    Necháme na plechu vychladnout a podáváme.

    Palmeritas – recept krok 6

Chtěli byste se o recept podělit se svými blízkými?

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík