Ingredience

  • 1 kg zralého ovoce (směs nakyslých a sladkých plodů)
  • 0,5-1 kg cukru krystal (podle sladkosti ovoce)
  • 2 citróny
  • směs koření "Pečený čaj" od Antonína

Použité koření:

Pečený čaj

Voňavá směs pro přípravu domácího pečeného čaje

Číst více Vybrat balení

Babiččin sváteční pečený čaj

Vytisknout


Výborný recept na zpracování ovoce ze zahrádky, nebo z lesa.

90 min. vč. pečení 1-1,5 litru
  • 1/4

    1 kg směsi zralého ovoce zbavíme stopek a pecek (ideální je směs nakyslých a sladkých plodů a pro barvu přidáváme bezinky, černý rybíz, ostružiny, borůvky…). Větší plody pokrájíme na centimetrové kousky.

    Pečený čaj - recept krok 1
  • 2/4

    Vše vložíme do pekáče, zasypeme 0,5 - 1 kg cukru krystal (podle sladkosti ovoce), přidáme šťávu ze dvou citronů a celý sáček směsi "Pečený čaj" od Antonína. Vše dobře promícháme a vložíme do trouby předehřáté na 200°C.

    Pečený čaj - recept krok 2
  • 3/4

    Pečeme (redukujeme) zhruba 1 hodinu, až ovocná směs na pekáči dostatečně zhoustne.

    Pečený čaj - recept krok 3
  • 4/4

    Ihned po vyndání z trouby horký pečený čaj naběračkou plníme do čistých (vyvařených) sklenic (výborný tip: čisté sklenice před plněním ještě propláchneme rumem). Naplníme sklenice po okraj a ihned uzavřeme víčkem, obrátíme je dnem vzhůru na 10 minut, poté zpět a necháme vychladnout a je hotovo.

    Pečený čaj - recept krok 4

Chtěli byste se o recept podělit se svými blízkými?

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík